Invaller Carroll bewijst zijn waarde ook tegen Southampton

Ronald Koeman heeft niet lang kunnen genieten van de overwinning op Arsenal. De Londenaren werden op Boxing Day met 4-0 verslagen, maar twee dagen later gingen The Saints onderuit tegen West Ham United (2-1). Bij The Hammers was Andy Carroll de gevierde man.

Carroll flikte het al eens eerder dit seizoen: met een kopbal de winnende treffer voor West Ham produceren en dat ook nog eens als invaller. De 26-jarige aanvaller, die dit seizoen mede door een blessure pas in tien Premier League-wedstrijden in actie kwam, kroonde zich eerder dit seizoen tegen Chelsea al eens tot matchwinner.

Eind oktober zorgde Carroll met een rake kopbal dat zijn ploeg met 2-1 van Chelsea won. Manager Slaven Bilic paste tegen Southampton dezelfde strijdwijze toe; Carroll zorgde voor hetzelfde resultaat. De negenvoudig Engels international werd na rust in het veld gebracht door zijn Kroatische hoofdcoach, toen de thuisploeg tegen een achterstand aankeek.

Andy Carroll en Michail Antonio vieren de gelijkmaker van West Ham United tegen Southampton.

Het was namelijk West Ham-verdediger Carl Jenkinson die, onder druk gezet door Dusan Tadic, een voorzet van Shane Long in zijn eigen doel tikte. Die ene tegentreffer werd in de 69ste minuut weggepoetst door Michail Antonio. De Engelse vleugelspeler zette aan de linkerflank door en schoot de bal - met wat hulp van Southampton-middenvelder Victor Wanyama - over doelman Maarten Stekelenburg: 1-1.

Tien minuten later was daar het moment van Carroll. De ex-spits van onder meer Newcastle United en Liverpool was attent bij een poging van Antonio, die via de paal terug het veld in ging. Dat was een kolfje naar de hand van de 1,92 meter lange aanvaller, die het net liet bollen met een kopbal in de linkerbovenhoek.

Door die treffer bleek West Ham te sterk voor The Saints, die op de twaalfde plaats blijven steken met 24 punten na negentien duels. De Londenaren doen het met 29 punten uit evenveel wedstrijden aanzienlijk beter; ze staan zevende.