Invaller brengt NEC op valreep verlossing na Groningse beauty

Reacties

NEC heeft vrijdag op de valreep afgerekend met de doelpuntendroogte in De Goffert. Daardoor leverde de schitterende treffer FC Groningen een punt op.

Invaller brengt NEC op valreep verlossing na Groningse beauty
© Pro Shots
N.E.C.
N.E.C.
1 - 1
FC Groningen
FC Groningen

De spitsen zijn onderwerp van gesprek bij beide teams. Er vallen dit kalenderjaar amper doelpunten voor thuisploeg NEC, dat in heel 2022 in De Goffert tot slechts vier goals is gekomen in de Eredivisie. In Nijmegen heeft het aantrekken van een spits dan ook prioriteit.

Bij FC Groningen is het de spits Jørgen Strand Larsen die voor rumoer zorgt. De Noor ziet zijn transferwens gefrustreerd worden door het aanhoudende nee van de clubleiding van de Trots van het Noorden.

De eerste helft bevestigde waarom NEC verlegen zit om een serieuze afmaker. Aan goedbedoelde pogingen én (halve) kansen geen gebrek bij de Nijmegenaren, die voor rust echter geen doelpunten verwelkomden. De plannen om aan te treden zonder echte spits sorteerden niet het gewenste effect bij de thuisploeg.

Strand Larsen kon aan de andere kant evenmin laten zien waarom FC Groningen de hoofdprijs wil hebben voor de Noorse goalgetter. De gasten waren in de eerste helft het gevaarlijkste via Paulos Abraham, die een treffer werd onthouden door een fraaie redding van Jasper Cillessen.

In de tweede helft trad Strand Larsen even in de schijnwerpers. Zo zag hij na bijna een uur een kunstzinnige poging niet het gewenste resultaat opleveren. Het was uiteindelijk Laros Duarte die met een schitterende treffer het verschil maakte namens FC Groningen. De middenvelder krulde de bal uit een vrije trap over de muur en buiten bereik van Cillessen in het NEC-doel.

In de slotfase viel dan toch de gelijkmaker voor de thuisploeg. Ibrahim Cissoko zorgde voor de ontlading in De Goffert. De jonge invaller maakte zo de eerste NEC-goal in Nijmegen in de Eredivisie dit seizoen, waar hij ook de laatste was geweest die afgelopen seizoen in De Goffert had gescoord, op 8 mei.

NEC staat na drie duels op vier punten door het gelijkspel, terwijl FC Groningen vijf punten heeft verzameld. De noorderlingen hebben echter ook een wedstrijd meer gespeeld.

NEC Nederland

FC Groningen Nederland

FC Groningen Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.