Internazionale laat punten liggen in Siena

Siena mocht dan wel de meest gepasseerde verdediging hebben, de spitsen van Internazionale zagen hun kans niet schoon. Lazio Roma zette zijn goede thuisreeks voort, terwijl AS Roma nipt won bij de hekkensluiter.

Internazionale laat punten liggen in Siena

Siena-Internazionale 0-0Inter heeft niet kunnen profiteren van de halve misstap van Fiorentina. De ploeg van Roberto Mancini had zich misschien al rijk gerekend, aangezien Siena de meest gepasseerde verdediging van de Serie A had. Maar de Milanezen kwamen bedrogen uit, want Adriano, Obafemi Martins en invaller Julio Cruz konden het gaatje in defensie niet vinden. Sampdoria-Livorno 0-2Livorno kroop een stukje dichter bij de Champions Leagueplaatsen. De grote man was Cristiano Lucarelli, die met twee treffers Sampdoria de eerste nederlaag sinds september bezorgde. Samp eindigde het duel met tien man, omdat Francesco Flachi een kwartier voor het einde zijn tweede gele kaart pakte. Chievo-Lecce 3-1Terwijl Lecce de slechte reeks in uitwedstrijden voortzette, kan Chievo tegelijkertijd weer omhoog kijken na de regelmatige 3-1 overwinning. De gevierde man was Sergio Pellissier, die met twee doelpunten de solide basis legde voor de zege op de nummer voorlaatst in de Serie A.

Treviso-AS Roma 0-1Hekkensluiter Treviso maakte het AS Roma lastiger dan werd aangenomen. De Romeinse gasten, die de nodige spitsen door blessures missen, konden zonder kleerscheuren huiswaarts keren. Dat was te danken aan Alberto Aquilani, die met zijn eerste treffer in Roma-dienst een slechte beurt voorkwam. Lazio Roma-Ascoli 4-1In het eigen Stadio Olimpico maakt Lazio dit seizoen indruk. Dat ondervond ook Ascoli, dat met een 4-1 nederlaag Rome verliet. De eerste treffer kwam nog wel op naam van de gasten, maar daarna sloeg Lazio toe. Paolo Di Canio, terug van zijn schorsing wegens een fascistische groet, Gaby Mudingayi, Goran Pandev en Igli Tare stelden orde op zaken. Cagliari-Udinese 2-1Udinese verslikte zich stevig in het laaggeklasseerde Cagliari. De nederlaag was met 2-1 niet zo groot, maar ook nog eens twee rode kaarten (Christina Obodo en Giampiero Pinzi) maakten de terugkeer naar Udine er niet beter op. Ook Roberto Nestor Sensini zal mokkend in de bus plaatsnemen, want de Argentijn scoorde zowel in het Cagliari- als in eigen doel.

Empoli-Messina 1-3In de strijd tegen degradatie pakte Messina drie belangrijke punten, met een sprong op de ranglijst als gevolg. Voor Empoli waren de consequenties tegenovergesteld, want de nederlaag betekent dat het zich weer zorgen moeten maken om lijfsbehoud.

Bekijk hier al onze video's