'Internazionale bereidt zich alvast voor op leven zonder Dumfries'

Reacties

Denzel Dumfries lijkt op weg naar de uitgang bij Internazionale. De rechtsback van het Nederlands elftal maakt veel indruk bij de koploper van de Serie A, waardoor de club zich neer lijkt te leggen bij een lucratieve transfer.

'Internazionale bereidt zich alvast voor op leven zonder Dumfries'
© Pro Shots

Volgens Sky Sport Italia en Tuttomercatoweb is Inter zelfs al druk bezig met de opvolger van Dumfries. De Italiaanse media melden dat de Champions League-finalist van afgelopen seizoen Tajon Buchanan op de korrel heeft als vervanger. De vleugelverdediger van Club Brugge moet al in januari naar Italië komen.

Vanwege blessures van Dumfries en ook Juan Cuadrado is Inter er veel aan gelegen dat komende maand al een nieuwe rechtsback aangetrokken wordt. Daarnaast wordt in jeugdexponent Mattia Zanotti ook een opvolger van de imponerende Nederlander gezien. Door nu te handelen, kan het duo alvast wennen in de schaduw van Dumfries.

Komende zomer moet Dumfries verkocht worden, is de mening van Inter. Vanwege de sterke ontwikkeling die de van PSV gekochte verdediger doormaakte, verwacht de club dat hij onhoudbaar is. Zeker met het contract van de Oranje-smaakmaker dat een jaar later afloopt in het achterhoofd.

Volgens de Italiaanse bronnen zijn twee Premier League-clubs bereid om flink te investeren in de komst van Dumfries. Newcastle United en Manchester United jagen op de Nederlander, die minimaal het drievoudige van zijn eerdere aankoopbedrag moet kosten.

In 2021 werd Dumfries voor ruim veertien miljoen euro overgenomen van PSV. Om hem nu in Italië los te weken, moet een bedrag van bijna vijftig miljoen overgemaakt worden. Daarmee lijkt de transfer een doorslaand succes te zijn geweest, die bekroond moet worden met een Serie A-titel.

Serie A

Stand Serie A 2023/2024

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
34
28
5
1
81-18
+63
89
2
AC Milan
34
21
7
6
64-39
+25
70
3
Juventus
34
18
11
5
47-26
+21
65
* Actueel tot en met 29 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.