Internationale media smullen van spektakelstuk Bayern-PSG

Reacties

Het Champions League-duel Bayern München-Paris Saint-Germain maakte de tongen los. Media in binnen- en buitenland komen superlatieven tekort om de memorabele wedstrijd te beschrijven.

Internationale media smullen van spektakelstuk Bayern-PSG
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 3
PSG
PSG

'Deze wedstrijd had alles, alleen geen toeschouwers in het stadion', keek BILD terug op het memorabele duel in München. Dat de Franse bezoekers de 'gestoorde' wedstrijd wonnen, lag volgens de Duitse krant niet alleen aan een gebrekkige efficiëntie van de Duitse gastheren. 'Want PSG had een waar wonderbaar duo', werd verwezen naar Kylian Mbappé en Neymar.'

Kicker vreest een naderende uitschakeling van Bayern, dat volgens de Duitse sportkrant 'met de rug tegen de muur staat'. De positieve uitgangspositie voor PSG is te danken aan Mbappé, die 'niet te stoppen' was. Het Beierse TZ sprak van een 'waanzinnige' wedstrijd, waarin Bayern zich liet overrompelen door een 'ijskoud' PSG.

In de Franse media klinkt de bewondering door voor de prestatie van de ploeg van Mauricio Pochettino. 'PSG vericht wonderen', schrijft Le Parisien, dat extra lof heeft voor Keylor Navas, Neymar en vooral Mbappé. 'Je vraagt je af of de waarde van Mbappé na elke wedstrijd in de Champions League met twintig miljoen euro groeit, tot hij evenveel kost als een Leonardo da Vinci.' Toch is er ook een maar. 'Er is nog een return en vaak is dat een probleem. Alle lof kan als een boemerang terugkomen.'

'Mbappé en Neymar, de sterren in de sneeuw', schreef L'Équipe over de 'waanzinnige' wedstrijd van het 'ultra-realistische' PSG. Ook de rol van Navas werd daarbij uitgelicht met zijn 'surrealistische totaal' van tien reddingen.

Ook verder in Europa bleef het duel allerminst onopgemerkt. Het Spaanse MARCA zag ondanks de sneeuwval een wedstrijd die 'spectaculair, subliem, briljant, snel en gedenkwaardig' was. Volgens AS was 'het beest Mbappé' beslissend in München. De Franse aanvaller wordt in verband gebracht met een transfer naar La Liga.

Volgens La Gazzetta dello Sport was het genieten geweest in München. 'Vanwege het niveau van de wedstrijd zat je voortdurend op het puntje van je stoel', schreef de Italiaanse krant over de zoete wraak van PSG via het fenomeen Mbappé.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.