International China komt al na twee dagen terug op interlandbesluit

Reacties

Zhang Linpeng kondigde twee dagen geleden zijn afscheid aan als international van China, maar is daar alweer op teruggekomen. Aanleiding was het 'vreselijke' gelijkspel tegen Singapore van deze week.

International China komt al na twee dagen terug op interlandbesluit
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

China verspeelde twee kostbare punten in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Singapore door een 2-0 voorsprong weg te geven. Linpeng maakte na afloop van zijn hart geen moordkuil en beoordeelde de remise als 'vreselijk'. Ook gaf hij aan na te denken over zijn interlandcarrière, maar daar is hij alweer op teruggekomen. 'Stoppen is niet de enige optie', vertelde Linpeng in Chinese media.

'Of ik nu basisspeler of invaller ben, of zelfs als ik niet kan spelen... zolang ik maar kan bijdragen aan de nationale ploeg. Zolang het land mij nog nodig heeft, zal ik alles geven en tot het einde toe mijn best doen', aldus Linpeng, die 105 interlands voor China gespeeld heeft.

Dinsdag treffen China en Singapore elkaar opnieuw. China staat derde in een poule met Zuid-Korea en Thailand en heeft vier punten. Zuid-Korea gaat met zeven punten aan kop, Singapore is hekkensluiter met één punt. De nummers één en twee gaan door naar de volgende ronde. 

WK Kwalificatie Azië

Stand Ronde 2 Groep C WK Kwalificatie Azië 2026 Canada/Mexico/USA

Azië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zuid-Korea
4
3
1
0
12-1
+11
10
2
China
4
2
1
1
8-7
+1
7
3
Thailand
4
1
1
2
5-7
-2
4
4
Singapore
4
0
1
3
4-14
-10
1
* Actueel tot en met 2 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer China
Meer over China
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.