Interesse in Dest sluit aan op transferwens Flick

Reacties

Hansi Flick heeft zijn blik bij Bayern München ook al op volgend seizoen gericht. De trainer besprak zijn wensen op de transfermarkt in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt van woensdagavond.

Interesse in Dest sluit aan op transferwens Flick
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 1
Eintracht Frankfurt
Eintracht Frankfurt

De keuze om Flick de kans te geven als coach is tot nu toe geweldig uitgepakt in München. De 55-jarige Duitser die werd doorgeschoven na het ontslag van Niko Kovac werd onlangs al beloond met een contract tot medio 2023 en heeft nu de landstitel bijna binnen. De manier waarop Bayern de macht heeft gegrepen in de Bundesliga maakte veel indruk. Toch zijn er volgens Flick ook nog zwakke punten.

Zo is de selectie van de Bundesliga-koploper op verschillende plekken te dun. Dat werd dit seizoen al opgevangen met het huren van Ivan Perisic van Internazionale en het lenen van Álvario Odriozola van Real Madrid. Flick ziet dat de keuzemogelijkheden voor de posities op de flanken dan nog niet enorm zijn en wil graag oplossingen voor de lange termijn. 

Over de transferwensen zei Flick bij zijn vooruitblik: 'Als je me naar posities vraagt, dan zou ik zeggen flankspelers. Vleugelverdedigers of buitenspelers die snelheid aan het team toevoegen. Zo hebben we op dit moment maar drie buitenspelers in de selectie: Kingsley Coman, Serge Gnabry en Ivan Perisic. Misschien is dat wel niet genoeg voor een heel seizoen. Daar hebben we al over gesproken, Hasan (Salihamidzic, de sportief directeur, red.) weet ervan.'

Voor de positie voorin is Manchester City-aanvaller Leroy Sané kandidaat nummer één. Voor achterin is Ajacied Sergiño Dest nadrukkelijk in beeld als versterking. De negentienjarige rechtsback wil de stap naar de Europese top graag al snel zetten. Bayern heeft bij de strijd om Dest inmiddels concurrentie gekregen van Paris Saint-Germain, dat zich ook heeft gemeld bij het management van Dest. Voor minder dan 25 miljoen euro lijkt Ajax niet bereid te zijn Dest te laten gaan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.