Inter-drama compleet door bad boy Icardi en eigen goal

Frank de Boer heeft na het dramatische verlies tegen Cagliari niet alleen te maken met het probleem Mauro Icardi. Lazio verloor naast de punten ook Stefan de Vrij.

Internazionale – Cagliari 1-2
Mauro Icardi kwam onder grote druk op het veld tegen Cagliari. De Argentijn, die onder Frank de Boer bezig is aan een productieve periode, was na onthullingen in zijn biografie de gebeten hond voor de fanatieke aanhang van de Nerazzurri. De spits maakte het er niet beter op door halverwege de eerste helft een uitgelezen kans op de 1-0 onbenut te laten.

Nadat hij door Bruno Alves bij de keel was gegrepen en daarmee een strafschop had verdiend, nam Icardi zelf plaats achter de bal. Maar het werd geen succes voor de Argentijn, die de bal naast het Cagliari-doel plaatste. Van de laatste vier penalty's in de Serie A heeft hij er slechts één benut.

De misser, die door het hele stadion werd toegejuicht, leek zonder gevolgen te blijven voor Internazionale. João Mário opende in de 56ste minuut de score voor de thuisploeg. Een kwartier later kwam Cagliari langszij via Federico Melchiorri. Maar daarmee was het leed nog niet geleden voor De Boer. Doelman Samir Handanovic werd de schlemiel door de bal na een voorzet van Melchiorri knullig in het eigen doel te werken. De zaak Icardi zal ongetwijfeld niet helpen om de weg omhoog te vinden voor Inter, de nummer twaalf in de Serie A.

Lazio – Bologna 1-1
Lazio heeft de kans laten liggen zich weer naast AS Roma in het spoor van koploper Juventus te nestelen. Bologna, dat in februari voor het laatste op vreemde bodem een overwinning boekte, verraste met een gelijkspel in Rome. De treffer van Filip Helander in de tiende minuut leek genoeg voor de drie punten. Maar in de extra tijd bood een benutte strafschop van Ciro Immobile uitkomst voor Lazio, dat door het puntenverlies genoegen nemen met een vierde stek.

Maar er was meer leed voor de Romeinen. Stefan de Vrij, die met Wesley Hoedt het centrale duo achterin vormde, haalde het einde van de wedstrijd niet. De Oranje-international ging in de 51ste minuut per brancard van het veld verlaten nadat hij met het hoofd hard tegen dat van Sergio Floccari was aangekomen.

Sassuolo – Crotone 2-1
Crotone heeft zijn eerste zege op het hoogste niveau in Italië door de vingers laten glippen. Sassuolo, waar Timo Letschert in de wedstrijdselectie ontbrak, had op eigen veld veel problemen met de promovendus. Diego Falcinelli, nota bene gehuurd van Sassuolo, had Crotone met zijn treffer na twee minuten op koers gezet voor een primeur. Maar in de slotfase ging het helemaal mis voor de gasten. Stefano Sensi en Pietro Iemmello stelden orde op zaken.