Inter-doelman Viviano zeker zes maanden uit de roulatie

Emiliano Viviano (25) is het seizoen zeer ongelukkig begonnen. De Italiaanse doelman van Internazionale scheurde zaterdag op de training zijn achterste kruisband af en is zodoende zeker zes maanden uit de roulatie.

Inter-doelman Viviano zeker zes maanden uit de roulatie

Internazionale, waar ook Wesley Sneijder en Luc Castaignos onder contract staan, meldt op de clubwebsite dat Viviano niet ontkomt aan een operatie. De goalie is bij de nationale ploeg de gedoodverfde opvolger routinier Gianluigi Buffon en was bij de Nerazzurri voorlopig de stand-in voor de Braziliaan Julio César, die onlangs nog in actie kwam op het toernooi om de Copa América.

Internazionale nam Viviano deze zomer definitief over van Bologna. De Milanezen waren al voor de helft eigenaar van de transferrechten van de doelman, maar de goalie werd volledig eigendom van Inter door vier miljoen euro aan Bologna te betalen.

Viviano werd de laatste weken herhaaldelijk in verband gebracht met een overgang naar Genoa. De international wilde geen genoegen nemen met een reserveplaats omdat dat zijn plaats in de nationale selectie in gevaar zou brengen. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's