Inter weer tweede dankzij verwoestende uithaal Perisic

Hellas Verona heeft het bezoek van Internazionale moeten bekopen met een nederlaag. De promovendus was niet opgewassen tegen de Nerazzurri (1-2).

Hellas Verona, dat in de onderste regionen bivakkeert, bood Inter in de eerste helft goed partij. Dankzij knap werk van Antonio Candreva brak Borja Valero in de 36ste minuut met zijn eerste doelpunt voor de Milanezen de ban.

Met dank aan de videoarbiter kwam Hellas na bijna een uur langszij. Scheidsrechter Claudio Gavillucci achtte na advies een penalty op zijn plaats voor de knullige actie van doelman Samir Handanovic op Alessio Cerci. De koud ingevallen Giampaolo Pazzini klaarde klus: 1-1.

Maar voor een positief resultaat was het niet genoeg. Ivan Perisic bracht Inter in de 67ste minuut andermaal op voorsprong. Met zijn knal van net buiten het strafschopgebied na een afgeslagen corner werd hij de matchwinner. Hellas-invaller Seung-Woo Lee claimde in de slotfase nog een strafschop, maar kreeg een gele kaart voor theater.

Internazionale ging door de overwinning weer voorbij aan Juventus en Lazio en nestelde zich op de tweede plaats met een achterstand van twee punten op koploper Napoli. Hellas Verona staat voorlaatste in de Serie A.