Inter veroorzaakt nieuw scheurtje in Scudetto-droom Napoli

Napoli heeft zondagavond opnieuw averij opgelopen in de titelstrijd van de Serie A. Een uitduel met Internazionale leverde een doelpuntloos gelijkspel op.

Lang leek niemand Napoli aan het wankelen te krijgen, maar vorige week maakte AS Roma een einde aan de zegereeks van tien duels van de formatie van trainer Maurizio Sarri (2-4). Na het gelijkspel tegen Inter heeft de formatie uit Napels de eerste Scudetto sinds 1990 al niet meer in eigen hand.

Tegen Internazionale was weinig zichtbaar van het flitsende Napoli dat dit seizoen regelmatig indruk maakte in de Serie A. Een schotje van Antonio Candreva naast het doel van Pepe Reina was het hoogtepunt van een oersaaie eerste helft.

Kort na de pauze kreeg de thuisploeg een enorme mogelijkheid op de openingstreffer. Inter-verdediger Milan Skriniar kopte op de paal na een vrije trap van João Cancelo. Dit was een van de weinige kansen in een verder moeizaam duel. Aan de andere zijde probeerde Lorenzo Insigne het nog van afstand, maar het schot van de Italiaan verdween naast het doel van Samir Handanovic.

Als iemand het verschil kon maken in een duel waarin de kansen schaars waren, was het wel Insigne. De kleine aanvaller ontsnapte aan zijn bewaking, maar lobde over het doel van de Nerazzurri. In de slotfase probeerde Napoli nog wat te forceren, maar dit leverde geen gelijkmaker op. Inter zakte met elf man terug op de eigen helft en de bezoekers slaagden er niet in de zwart-blauwe muur te slechten. Ook het inbrengen van Arek Milik leverde niet het gewenste effect op.

Napoli staat nu slechts één punt achter De Oude Dame, die eerder vandaag met 2-0 won van Udinese. Juventus heeft nog wel een duel tegoed. Napoli wacht in de komende weken duels met Genoa, Sassuolo en Chievo Verona. Juventus speelt woensdag de inhaalwedstrijd tegen Atalanta Bergamo. Hierna staan er wedstrijden tegen SPAL en AC Milan op het programma. Op zondag 22 april staan Juventus en Napoli tegenover elkaar in Turijn.