De Roon toont zich aan Koeman, Dybala bekroont jubelweek Juve

Juventus heeft zijn imposante zegereeks in de Serie A zondagmiddag een passend vervolg gegeven. Paulo Dybala was met twee goals de uitblinker bij de 2-0 overwinning op Udinese, waar Bram Nuytinck een basisplaats had. In Bologna was met Marten de Roon een andere landgenoot wel succesvol.

Juventus – Udinese 2-0
Het was de vraag of Juventus last zou hebben van een after Champions League-dip. Een halve week na tot het uiterste te zijn gegaan bij de return van de achtste finale tegen Tottenham Hotspur (1-2 zege) liet Massimiliano Allegri zijn steraanvallers gewoon weer starten. Dybala was met Gonzalo Higuaín beslissend bij het uitschakelen van Spurs en de Argentijnen vertolkten nu weer de hoofdrol.

Dybala mocht in de twintigste minuut aanleggen voor een vrije trap en plaatste de bal met veel gevoel prachtig in de bovenhoek. De doelpuntenmaker werd even later in het strafschopgebied neergehaald door Gabriele Angella en versierde zo een strafschop. De penalty werd gemist door Higuaín, die nu bij vijf van zijn zeventien pogingen vanaf elf meter in de Serie A gefaald heeft.

De misser was allesbehalve cruciaal voor Juventus, want in de 49ste minuut deelde de thuisploeg alsnog de genadeklap uit aan Udinese. Met zijn rug naar het doel gaf Higuaín de bal perfect mee aan zijn landgenoot en Dybala werkte foutloos af: 2-0.

Juventus heeft nu elf wedstrijden op rij gewonnen in de competitie. De Oude Dame lost Napoli in ieder geval voor even af als koploper en kan de concurrent zondagavond in actie zien op bezoek bij Internazionale. Woensdag volgt voor Juventus de inhaalwedstrijd tegen Atalanta Bergamo.

Bologna – Atalanta Bergamo 0-1
Atalanta reist in ieder geval met een goed gevoel af naar Turijn na de zege op Bologna. In Stadio Renato Dall'Ara zorgde Marten de Roon voor de beslissing. De Nederlander sloeg toe na een combinatie met Josip Ilicic en klopte doelman Antonio Miranta in de linkerhoek. De matchwinner van de nummer acht van de Serie A sloot een voor hem persoonlijk mooie week zo in stijl af. De Roon werd door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie voor de komende interlands van het Nederlands elftal.

Na afloop twitterde De Roon dat hij blij was met zijn goal en de nog belangrijkere zege, maar dat de week waarin het overlijden van Davide Astori overleed had gezorgd voor gemengde gevoelens.

Cagliari - Lazio 2-2
Ook Stefan de Vrij mag zich bij Oranje melden en de verdediger die aan het einde van het seizoen vertrekt bij Lazio pakte zondag op de valreep nog een punt met zijn ploeg. Ciro Immobile zorgde in de 95ste minuut met een fenomenale hakbal voor de 2-2 tegen Cagliari. De Vrij werd bij de uitwedstrijd in de 76ste minuut naar de kant gehaald voor Nani.

Overige uitslagen:
Crotone - Sampdoria 4-1
Sassuolo - SPAL 1-1

Eerder op de zondag won Fiorentina al met 1-0 van Benevento, bij de wedstrijd die volledig in het teken stond van het eren van de overleden La Viola-captain Davide Astori.