Inter ontslaat trainer Stramaccioni en stelt Mazzarri aan

Walter Mazzarri krijgt de taak het rampseizoen van Internazionale te doen vergeten. De pas opgestapte Napoli-coach neemt de plaats in van de ontslagen Andrea Stramaccioni.

Inter ontslaat trainer Stramaccioni en stelt Mazzarri aan

'Het spijt me voor Stramaccioni', zei voorzitter Massimo Moratti over de wisseling van de wacht. 'Ik heb gekozen voor Mazzarri (foto) en hoop dat hij de beste optie zal zijn.' De zesde trainer van Inter in drie jaar tekende voor twee seizoenen in Giuseppe Meazza.

De trainerswissel kwam allerminst onverwacht, ook al sprak Inter in de officiële verklaring 'over een bijzonder lastig jaar'. Onder Stramaccioni, die in maart 2012 aantrad in Guiseppe Meazza, verloren de Nerazzurri zestien keer in de Serie A. Daarmee werd een record van het seizoen 1946/47 uit de boeken geholpen.

Door die beroerde resultaten eindigde Inter als negende in de Serie A en werd kwalificatie voor de Europa League gemist. Hoewel een stortvloed aan blessures als excuus kon worden aangedragen, achtte voorzitter Massimo Moratti de tijd rijp voor een wisseling van de wacht.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen