Inter niet blij met curieuze rode kaart Barella: 'Een serieuze fout'

Reacties

Internazionale heeft de groepsfase van de Champions League toch nog vervelend afgesloten. De Milanezen hebben weliswaar voor het eerst in tien jaar weer de knock-outfase van het miljardenbal bereikt, maar liepen in Madrid wel schade op.

Inter niet blij met curieuze rode kaart Barella: 'Een serieuze fout'
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Internazionale
Internazionale

De wedstrijd tussen Real Madrid en Internazionale was een rechtstreeks duel om de koppositie in Groep D. Beide ploegen kozen daarom voor hun sterkst mogelijke opstelling. Toni Kroos zette de thuisploeg al vroeg op voorsprong, maar Inter was niet minder en bleef lang jagen op een gelijkmaker. Na iets meer dan een uur werd die zoektocht ineens een stuk lastiger.

Nicolò Barella kreeg het langs de zijlijn aan de stok met Éder Militão, waarna de stoppen bij de Italiaan doorsloegen. Hij haalde met zijn vuist uit tegen het been van de Real-verdediger (zie video onder). Die curieuze actie leverde hem een directe rode kaart op. Met tien man kon Inter geen comeback meer forceren en dus gingen de zege en de groepswinst naar Real. Inter moet daardoor vrezen voor een zware opponent bij de loting van komende maandag.

Inter moet het in die eerste ontmoeting bovendien stellen zonder misschien wel zijn beste speler. Trainer Simone Inzaghi was achteraf dan ook niet blij met de middenvelder: 'Nicolò heeft een serieuze fout gemaakt. Dat snapt hij zelf ook, hij heeft direct zijn excuses aangeboden aan de spelers en de staf', zei Inzaghi op zijn persconferentie.

'We zaten goed in de wedstrijd en tot aan de rode kaart creëerden we goede kansen. Het was een onnodige actie van Nicolò en de timing was ook vervelend: we hadden al vier keer gewisseld, dus we konden nog moeilijk dingen aanpassen', reageerde Inzaghi. 'Hopelijk leert hij ervan en zal het niet meer gebeuren.'

UEFA Champions League

Stand Groep D UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
6
5
0
1
14-3
+11
15
2
Internazionale
6
3
1
2
8-5
+3
10
3
Sheriff Tiraspol
6
2
1
3
7-11
-4
7
4
Sjachtar Donetsk
6
0
2
4
2-12
-10
2
* Actueel tot en met 6 jun. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.