Inter neemt tweede plek weer over en laat Schöne en co langer vrezen

Reacties

Internazionale heeft zaterdag na twee gelijke spelen weer gewonnen in de Serie A. Door de winst op Genoa nam de ploeg van trainer Antonio Conte de tweede plek weer over. Voor Lasse Schöne en co zijn de degradatiezorgen nog altijd niet verdwenen.

Inter neemt tweede plek weer over en laat Schöne en co langer vrezen
© Pro Shots
Genoa
Genoa
0 - 3
Internazionale
Internazionale

Voor Inter is het in het restant van het seizoen zaak om zo hoog mogelijk te eindigen. Dat lijkt de tweede plek te zijn, aangezien Juventus zondag bij winst op Sampdoria de titel grijpt in de Serie A. Dat had eigenlijk donderdag tegen Udinese moeten gebeuren, maar toen verloor de koploper verrassend met 2-1. Inter verspeelde de titelkansen na de coronabreak en maakt eigenlijk alleen nog kans als Juve de drie laatste wedstrijden verliest.

Stefan de Vrij was weer aanwezig aan de kant van Inter, maar zat wel op de bank. De Nederlander viel woensdag tegen Fiorentina (0-0) al vroeg uit met een kniekwetsuur. Trainer Conte nam geen risico en liet De Vrij niet starten. Bij Genoa begon Schöne op de bank. De ploeg moet in de laatste wedstrijden van het seizoen handhaving zien te bewerkstelligen, terwijl achtervolger Lecce op de veilige zeventiende plek aast.

Wat dat betreft was een stunt tegen Inter welkom geweest, maar dat lukte Genoa niet. De bezoekers deelden in de eerste helft enkele waarschuwingen uit en kwamen na ruim een half uur op voorsprong. Cristiano Biraghi gaf een goede voorzet en vond Romelu Lukaku, die koppend voor 0-1 zorgde. Voor de Belg was het zijn 22ste Serie A-treffer. Alleen Stefano Nyers (26 in 1948/49) en Ronaldo (25 in 1997/98) scoorden vaker in hun debuutseizoen voor Inter.

De grootste kans van Genoa volgde vlak voor rust, maar Filip Jagiello schoot toen naast. In de tweede helft maakte Schöne zijn opwachting. De Deen viel na een klein uur in. Na rust was het aantal kansen op één hand te tellen. Genoa had wel drang naar voren, maar had moeite om door de laatste linie van Inter te breken. Aan de andere kant lukte dat de gasten wel nog een keer. Invaller Alexis Sanchez schoot via de lat raak op aangeven van Victor Moses. Lukaku deed er vervolgens in de extra tijd nog wat bovenop door het halve veld over te steken en raak te schieten: 0-3. De Belg heeft nog drie treffers nodig om Nyers te evenaren in zijn debuutseizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Door de zege neemt Inter de tweede plek weer over van Atalanta Bergamo, dat vrijdag gelijkspeelde bij AC Milan (1-1). Voor Genoa is het te hopen dat Bologna zondag zijn sportieve plicht doet. Wint Lecce van Bologna, dan is het gat met Genoa nog maar één punt met nog twee duels te gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Brescia
Brescia
1 - 2
Parma
Parma

Eerder op de avond won Parma van het al gedegradeerde Brescia. De thuisploeg kwam vlak na de openingstreffer van Matteo Darmian in de tweede helft wel op gelijke hoogte. Daniele Dessena zorgde voor de 1-1, maar bleef alsnog met lege handen achter toen Dejan Kulusevski met nog tien minuten op de klok op fraaie wijze raak schoot. De aanvaller haalde vanaf de linkerkant met zijn rechtervoet uit en trof via de paal doel. Parma staat na 36 wedstrijden op de tiende plek met 46 punten, Brescia staat op de voorlaatste plaats met 24 punten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.