Inter neemt Jonk terug naar Dortmund, Anderlecht glijdt steeds weg

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Inter neemt Jonk terug naar Dortmund, Anderlecht glijdt steeds weg
© Pro Shots

• Anderlecht mag dan sportief de weg omhoog hebben ingeslagen, met het veld van de Brusselse club gaat het van kwaad tot erger. 'Ik moet eerlijk zeggen dat het veld er echt héél slecht bijligt', concludeerde PSV-huurling Derrick Luckassen na de 2-1 zege op Cercle Brugge. 'We kunnen er bijna niet goed op voetballen. Het heeft een invloed op onze passing en iedereen glijdt voortdurend weg. Is het een terugkerend fenomeen? Da's niet best...'

• In de aanloop naar de Champions League-confrontatie met Borussia Dortmund van dinsdag heeft Internazionale herinneringen opgehaald met Wim Jonk, die in 1994 met twee goals in Dortmund de Nerazzuri op weg hielp naar de UEFA Cup. 'De sfeer was ongelooflijk en het was iets waarvan ik als kind had gedroomd. De spanning hing in de lucht, maar ik slaagde erin twee keer te scoren in de eerste helft.' Na het uitschakelen van BVB werd in de halve eindstrijd ook afgerekend met Cagliari. 'De finale in Guiseppe Meazza blijft memorabel; het aluminium werd geraakt, het was ongelooflijk spannend. En toen was er mijn doelpunt dat pure vreugde bracht op precies het juiste moment', keek de huidige trainer van FC Volendam terug op zijn bijdrage aan het succes in de eindstrijd tegen Casino Salzburg.

Alberto Moreno heeft de kunst van het verdedigen een nieuwe dimensie gegeven. Tegen Alavés liet hij namelijk zien hoe je ook op onorthodoxe manier de bal kan wegwerken.

'Om te genieten moeten we momenteel echt bij AZ zijn, omdat Calvin Stengs daar speelt. Ik hoop dat Ronald Koeman hem ook echt oproept voor Noord-Ierland-uit en Estland-thuis. Kijk eens hoe die gozer omschakelt in de hoogste versnelling. Geloof me, Stengs is een heel bijzondere speler.'
Willem van Hanegem is een fan van Calvin Stengs (AD).

Analyse: Waarom Calvin Stengs de nieuwe rechtsbuiten van Oranje wordt

'Anders was ik wel op tennis gegaan. Als je ouder wordt, weet je beter waar het om draait. Het kan me niet schelen dat ik tegen Bayern niet scoorde. Dit was zó'n geweldige teamprestatie.' • Met de jaren heeft Bas Dost meer oog gekregen voor het team dan voor zijn eigen doelpunten. (AD)

• We weten niet of hij de tijd neemt om deze heuglijke dag te vieren, want ook Zlatan Ibrahimovic moet nog onderdak worden gebracht. Maar het is wel de dag dat Mino Raiola zijn 52ste verjaardag viert. In 2017 maakten we een portret van de zaakwaarnemer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.