Inter loopt verder uit dankzij Cruz en Zlatan

Op bezoek bij Livorno knokte Internazionale zich terug na een achterstand en breidde de koploper van de Serie A de voorsprong op AS Roma uit tot zestien punten.

Livorno-Internazionale 1-2
Livorno was na een half uur nog wel op voorsprong gekomen, maar moest uiteindelijk toch buigen voor de koploper van de Serie A. Halverwege de tweede helft zorgde uitblinker Zlatan Ibrahimovic voor de beslissing in het boeiende duel. De Zweed knalde van net buiten de zestien een vrije trap achter doelman Amelia: 1-2.

Livorno probeerde de bezoekers vanaf het beginsignaal onder druk te zetten, maar moest daarbij wel oppassen voor counters van Inter. Cristiano Lucarelli opende in de 27ste minuut de score door te scoren uit een vrije trap. Tien minuten later zette Julio Ricardo Cruz beide partijen alweer naast elkaar. De Argentijn scoorde op aangeven van Zlatan Ibrahimovic.

Die gelijkmaker was ook wel verdiend aangezien zowel Dejan Stankovic als Fabio Grosso al de paal had geraakt namens de Nerazzurri. In de slotfase kregen Maicon en coach Roberto Mancini nog rood, maar Livorno wist niet te profiteren van deze situatie.

Ascoli-AS Roma 1-1
Ook Roma keek na een half uur tegen een achterstand aan. Maar de nummer twee van de Serie A lukte het niet alsnog de drie punten te pakken. Andrea Soncin hielp de nummer negentien van Italië aan een voorsprong door bij de tweede paal de bal binnen te werken. Pas in de 85ste minuut kwam Roma op 1-1 tegen het goed spelende Ascoli. Christian Wilhelmsson scoorde in de rebound nadat doelman Dimitris Eleftheropoulos een schot van David Pizarro niet goed had verwerkt. Diezelfde Pizarro raakte een minuut later de paal met een nieuwe gevaarlijke uithaal.