Inter laat zich verrassen door Reggina

Dramatisch is het puntverlies niet, maar de doelpuntloze remise tegen Reggina is Internazionale als aanstaand kampioen eigenlijk onwaardig.

Reggina-Internazionale 0-0 Omdat Parma met 1-0 won van Livorno en daarmee op gelijke hoogte komt, verliest het verdienstelijke gelijkspel tegen Inter iets van zijn glans voor Reggina. Toch mag de 0-0 er tegen het dit seizoen ongenaakbare Inter er zijn. De Nerazzurri misten weliswaar Zlatan Ibrahimovic, Maxwell, Dejan Stankovic en de geschorste Marco Materazzi, maar hadden voldoende kwaliteit in de ploeg om afstand te kunnen nemen van Reggina. Die ploeg zette Inter in de eerste helft echter voortdurend onder druk. In de 63ste minuut redde doelman Julio Cesar Inter met een spectaculaire save na een volley van Palmiro Di Dio. Aan het eind van het duel bracht Inter-coach Roberto Mancini tevergeefs Alvaro Recoba voor verdediger Fabio Grosso om nog iets te forceren.

Fiorentina-Ascoli 4-0Een even gelijkmatige als verwachte overwinning van Fiorentina op de hekkensluiter van de Serie A. De club uit Florence bereikte de zege met vier verschillende doelpuntenmakers, onder wie Luca Toni (foto). Adrian Mutu miste een strafschop namens de thuisclub. Ascoli stond al na vijf minuten op achterstand, via de derde seizoenstreffer van Reginaldo die een run vanaf het middenveld succesvol bekroonde. Daarna ontaardde de wedstrijd in eenrichtingsverkeer. De andere doelpunten werden gemaakt dsoor Riccardo Montolivo en Per Kroldrup.

Lazio Roma-Messina 1-0De kopbal van Guglielmo Stendardo in de 45ste minuut zorgde voor de achtste overwinning op rij voor Lazio Roma. Toch had de Romeinse club het bij vlagen knap lastig tegen het voor een deel van de wedstrijd met tien man spelende Messina. Vincent Candela kreeg in de 54ste minuut voor de tweede keer geel na twee overtredingen op Behrami. In de tweede helft was er een omstreden moment, waarbij Gaby Mudingayi betrokken was. Hij werd volgens eigen zeggen gehinderd door Messina-doelman Paoletti, maar scheidsrechter Girardi wilde niets van de opdringerige Mudingayi weten.

Palermo-Cagliari 1-3De strijd tussen de eilandploegen, Palermo (Sicilië) en Cagliari (Sardinië), eindigde in een ruime zege voor de veel lager geklasseerde bezoekers. Palermo kwam al na drie minuten op voorsprong via Mark Bresciano, die een voorzet van Maurizio Ciaramitaro bekwaam behandelde. David Suazo benutte een half uur later een strafschop namens Cagliari, nadat hij door Giuseppe Biava was gevloerd. Het was Biava's tweede gele kaart, zodat Palermo met tien man verder moest in Stadio Barbera. Toch bleef Palermo aandringen om opnieuw op voorsprong te komen. In de 82ste minuut bracht de voormalige bankzitter Pepe van Palermo de bezoekende ploeg aan de leiding. Vier minuten later bepaalde opnieuw Suazo de eindstand op 1-3.