Inter heeft na acht duels al vaker verloren dan in het kampioensjaar

Reacties

Internazionale is zaterdagavond in eigen huis verslagen door AS Roma. Voor de ploeg van Simone Inzaghi betekent dat alweer de vierde nederlaag van dit seizoen: dat is er al één meer dan in het kampioensjaar (2020/21) en een evenaring van het totaal van het afgelopen voetbaljaar.

Inter heeft na acht duels al vaker verloren dan in het kampioensjaar
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
1 - 2
AS Roma
AS Roma

Inter hoopte na de terugkeer van Romelu Lukaku, die er tegen Roma vanwege een blessure overigens niet bij was, weer een serieuze gooi naar de Scudetto te kunnen doen. De start valt echter vies tegen: na acht speelronden is de helft van het aantal wedstrijden verloren. De achterstand op koploper Napoli, dat eerder op de zaterdag nog won van Torino, bedraagt reeds acht punten.

Voor Inter begon de wedstrijd van zaterdag nog wel goed. Na een afgekeurde goal van Edin Dzeko kon de treffer van Federico Dimarco, waarbij Roma-keeper Ruí Patrício er niet goed uitzag, wel gevierd worden door Denzel Dumfries en co (beelden van de doelpunten staan onderaan het artikel). Stefan de Vrij had overigens opnieuw geen basisplaats bij Inter: hij is zijn plek in het elftal verloren.

Roma, dat aantrad zonder de geblesseerde Rick Karsdorp, vond de gelijkmaker al snel. Samir Handanovic had geen antwoord op de harde volley van Paulo Dybala, die zo zijn vierde competitiegoal in Romeinse dienst maakte. Inter moest opnieuw reageren en kwam dicht bij een nieuwe voorsprong toen Hakan Calhanoglu zijn klasse toonde met een prachtige vrije trap. De inzet van de middenvelder spatte echter op de lat uiteen.

Een kwartier voor tijd was het vervolgens Roma dat op voorsprong kwam. Uit een vrije trap van Lorenzo Pellegrini kopte Chris Smalling de 1-2 binnen. Daar bleef het bij en zo boekte José Mourinho, die vanwege een schorsing op de tribune zat, zijn eerste overwinning op zijn geliefde Inter. Roma staat nu op zestien punten, vier meer dan de Nerazzurri.


de doelpunten in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.