Inter-grootheid voorspelt plek op de bank voor Onana

Reacties

Andre Onana zal zijn eerste seizoen bij Internazionale beginnen als stand-in van Samir Handanovic. Dat is althans de verwachting van voormalig Inter-doelman Francesco Toldo, die zich niet kan voorstellen dat Simone Inzaghi zijn nummer één onder de lat zal gaan vervangen.

Inter-grootheid voorspelt plek op de bank voor Onana
© Pro Shots

Inter maakte afgelopen week dan eindelijk melding van de komst van Onana (26), die transfervrij is overgenomen bij Ajax. Bij die club was hij voor zijn dopingschorsing uitgegroeid tot een van de betere keepers van de wereld. Na zijn terugkeer maakte Onana echter een minder betrouwbare indruk.

Onana heeft het hoofdstuk-Ajax nu afgesloten en gaat verder bij Inter, waar hij de concurrentiestrijd aangaat met Handanovic. De aanvoerder van de Nerazzurri is inmiddels 37 jaar oud, maar bewees in het afgelopen seizoen dat hij nog allesbehalve versleten is. Toldo rekent dan ook niet op een keeperswissel: hij ziet Onana vooral als de doelman voor de toekomst.

'De situatie is duidelijk: Samir is de nummer één', zegt Toldo tegen La Gazzetta dello Sport. 'Maar tijdens een seizoen dat lang en abnormaal zal zijn, vanwege het WK in de winter, zullen er genoeg momenten zijn voor Andre om in het elftal te komen. Ook met het oog op volgend seizoen, natuurlijk. Wat zeker is, is dat Inter met deze twee keepers wel goed zit.'

In het afgelopen seizoen was Ionut Radu de reservedoelman van Inter. Hij speelde toen maar één competitiewedstrijd en ging daarin gruwelijk in de fout tegen Bologna. Inter ging mede daardoor met 2-1 onderuit en moest de Scudetto uiteindelijk afstaan aan AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.