Inter en Palermo winnen en Milan herstelt zich

Internazionale en Palermo blijven gezamenlijk op kop in de Serie A. AC Milan maakte een einde aan een slechte reeks.

Palermo-Messina 2-1
Na een spectaculaire Siciliaanse derby staat Palermo nog steeds op kop. Messina kwam nog wel op voorsprong doordat Christian Rigano raak kopte op aangeven van Salvatore Masiello. Palermo boog nog voor rust de achterstand om in een voorsprong. Cristian Zaccardo verlengde met het hoofd een inzet van Mark Bresciano, na een hoekschop van Franco Brienza, voor de 1-1. En in de 41ste minuut was het David Di Michele vanaf de strafschopstip voor 2-1 na een overtreding van Angelo Rea.

Internazionale-Livorno 4-1
Inter blijft naast Palermo door gedecideerd af te rekenen met Livorno. Al na dertien minuten leidde de ploeg van Roberto Mancini met 2-0 na een eigen doelpunt van Marc Pfertzel en een rake kopbal van Marco Materazzi. Die voorsprong was dikverdiend voor de veel te sterke Nerazzurri. Cristiano Lucarelli dacht in de zeventigste minuut de spanning nog terug te brengen door de 2-1 te maken, maar een minuut later was het Zlatan Ibrahimovic die scoorde na prachtig voorbereidend werk van Dejan Stankovic. Julio Ricardo Cruz besliste de wedstrijd door in de 78ste minuut binnen te knikken na een voorzet van Luis Figo.

AS Roma-Ascoli 2-2
In het tweede opeenvolgende duel liep Roma schade op in Stadio Olimpico. Daarover mogen de Giallorossi niet al te veel klagen, want de gelijkmaker van Philippe Mexes viel pas in blessuretijd. De Fransman tikte met zijn linker de rebound binnen nadat Gianluca Pagliuca een vrije trap van Francesco Totti had gekeerd. Roma poetste twee keer een achterstand weg. Totti tekende in de vijftigste minuut voor de 1-1, nadat Marco Delvecchio al snel voor de 0-1 had gezorgd. En in de 64ste minuut was het Sasa Bjelanovic, die bij de tweede paal een voorzet van Aleksandar Lukovic over de lijn had gewerkt. Roma bleef derde maar raakte wel vier punten achterop bij Palermo en Inter.

Empoli-Udinese 1-1
Ook Udinese liep schade op tijdens een weinig boeiend duel met Empoli. Beide doelpunten vielen vlak na elkaar. In de 57ste minuut zette Cristian Obodo op voorsprong door te scoren nadat ploeggenoot Vicenzo Iaquinta op de lat had gekopt. Davide Matteini antwoordde snel met een geplaatste kopbal.

Atalanta-Cagliari 3-3
De uitslag kwam overeen met de verhouding op het veld. De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd, kwamen beide op voorsprong en deelden de punten nadat Cristiano Doni halverwege de tweede helft voor de derde gelijkmaker had gezorgd.

Chievo-AC Milan 0-1
Na vier competitieduels op rij zonder zege lukte het de Milanezen weer eens om de drie punten te pakken. Marek Jankulovski (foto) tekende na een half uur voor de beslissende goal met een schot vanaf 25 meter. Tien minuten eerder was Milan al dicht bij de 0-1 toen Clarence Seedorf een vrije trap op de paal knalde.