Inter boekt bekersucces met Sneijder en Castaignos

Wesley Sneijder vierde zijn rentree in de basis van Internazionale met een 2-1 overwinning op Genoa. Een plaats in de kwartfinales van Coppa Italia was de beloning.

Sneijder, die op 2 november voor het laatst een basisplaats had, deed van zich spreken bij zijn comeback als basiskracht. Genoa-keeper Cristiano Lupatelli voorkwam dat de Oranje-international zijn rentree met een treffer opluisterde.

Sneijder maakte na tachtig minuten plaats. Op dat moment had Internazionale de zege al veiliggesteld. Maicon brak al na negen minuten de ban. Kort na rust verdubbelde Andrea Poli de marge. Voor de jeugdinternational was het zijn eerste treffer sinds zijn overgang afgelopen zomer van Sampdoria naar Inter.

In blessuretijd kwam Genoa nog terug via Valter Birsa. Maar het was te weinig en te laat om Internazionale van de overwinning af te houden. Luc Castaignos kwam voor de Nerazzurri 63 minuten in actie. Foto: VI Images