Internazionale is zaterdagavond geslaagd voor de eerste echte test in de Serie A. De formatie van trainer Antonio Conte versloeg stadgenoot AC Milan in de Derby della Madonnina, waarin de VAR een hoofdrol opeiste. Ook na vier speelrondes staat Inter alleen bovenaan.

AC Milan
AC Milan
0 - 2
Internazionale

Milan en Inter schotelden het publiek in San Siro een vermakelijke eerste helft voor met kansen aan beide kanten. De videoscheidsrechter had een rol, net als Milan-doelman Gianluigi Donnarumma. Hij keerde pogingen van Lautaro Martínez en Romelu Lukaku. Later had Donnarumma opnieuw een antwoord op een inzet van Martínez, waarna Danilo D'Ambrosio in de rebound de paal raakte. Aan de andere kant scoorde Krzysztof Piatek namens Milan, maar die goal werd tot grote woede van de Poolse spits afgekeurd door de VAR omdat ploeggenoot Franck Kessié kort daarvoor hands had gemaakt.

Vervolgens zag ook Inter een doelpunt geannuleerd worden. D'Ambrosio probeerde het met een omhaal, waar Donnarumma redding op bracht. Martínez scoorde vervolgens, maar de vlag ging omhoog omdat de aanvaller daarvoor al buitenspel had gestaan. De VAR zette na het bekijken van de beelden een streep door de goal. Voor rust kreeg de thuisploeg nog twee kansen. Piatek bereikte Hakan Calhanoglu, die over het doel volleerde. Kort daarna deed de Pool hetzelfde op aangeven van Rafael Leão.

Na rust was het juist snel raak in Milaan en het was Inter dat de score opende. Na 49 minuten vuurde Marcelo Brozovic op doel na een pass van Stefano Sensi. Het schot van de middenvelder werd aangeraakt door Leão en rolde in het doel, maar het was de vraag of Martínez de bal nog raakte én of de aanvaller van Inter zich in buitenspelpositie bevond. Scheidsrechter Daniele Doveri bekeek de beelden zelf en keurde de goal goed: 0-1.

Marcelo Brozovic na zijn goal tegen AC Milan.

Milan had in de tweede helft veel minder in te brengen, al helemaal na de openingstreffer van Inter. De thuisploeg dankte het aan Donnarumma dat Martínez er geen 0-2 van maakte. De doelman had een uitstekend antwoord op de poging van de Argentijn, maar moest uiteindelijk toch nog een keer vissen. Na een voorzet van Nicolò Barella kon Donnarumma een perfecte kopbal van Lukaku alleen nakijken. Voor de Belg betekende het zijn derde treffer in vier competitieduels en voor de derby bleek het de beslissing. Antonio Candreva miste in de extra tijd nog een grote kans. Hij zag zijn schot via de binnenkant van de paal naast het doel belanden.

Inter won als enige club in de Serie A de eerste vier wedstrijden en gaat logischerwijs met twaalf punten aan kop. Juventus heeft twee punten minder. Over twee weken, op zondag 6 oktober, staan Inter en Juventus tegenover elkaar in Stadio Giuseppe Meazza.