Inter berooft Napoli van ongeslagen status in Italiaanse kraker

Internazionale heeft woensdagavond Serie A-koploper Napoli verslagen. Een doelpunt van Edin Dzeko maakte het verschil bij de topper in Milaan.

Internazionale
1 - 0
Napoli
Napoli

Denzel Dumfries en Stefan de Vrij begonnen op de bank bij Internazionale, dat zich met een zege op de koploper wilde terugvechten in de Italiaanse titelrace. Aan de hand van Romelu Lukaku, die voor het eerst sinds augustus wél in de basis stond, begonnen de Nerazzurri sterk aan de wedstrijd.

Onder anderen Federico Dimarco was dichtbij een doelpunt, maar de grootste kans was kort voor rust voor Lukaku. Na goed werk van Nicolò Barella kon hij alleen op Alex Meret af, maar de inzet van de Belg ging over. Tien minuten na rust viel de goal wél voor Inter. Dimarco kwam goed door op links en leverde een afgemeten voorzet af. Dzeko hoefde er alleen maar met zijn hoofd tegenaan te lopen om 1-0 te maken.

Napoli ging daarna hartstochtelijk op zoek naar een gelijkmaker om de ongeslagen status in stand te houden. De bezoekers kregen ook wel kansen, onder anderen via Khvicha Kvaratskhelia, maar kwamen niet meer tot een doelpunt. Dumfries viel overigens een kwartier voor tijd nog in bij Inter.

Zo leed Napoli zijn eerste Serie A-nederlaag sinds 24 april. De ploeg van Luciano Spalletti blijft evengoed koploper, maar ziet AC Milan naderen tot op vijf punten. Inter staat nu derde met zeven punten minder dan de Napolitanen.