Insigne leidt Napoli langs Torino

Aan de hand van uitblinker Lorenzo Insigne heeft Napoli thuis een overwinning geboekt op Torino (2-1). De ploeg van trainer Maurizio Sarri blijft door de nipte zege derde in de Serie A.

Op schitterende wijze opende Insigne na ruim een kwartier de voorsprong in Stadio San Paolo. De aanvaller kreeg de bal teruggelegd van José Callejón, zag Daniele Padelli te ver voor zijn doel staan en passeerde de doelman van Torino met een schitterend geplaatst schot (foto onder). Halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers echter op gelijke hoogte via Fabio Quagliarella, een uitgesproken fan van Napoli.

De spits benutte een strafschop, die was toegekend na een overtreding van Faouzi Ghoulam op Bruno Peres. Quagliarella weigerde te juichen en zag, waarschijnlijk tot zijn eigen opluchting, dat Marek Hamsik vier minuten voor rust voor een nieuwe voorsprong voor de thuisclub zorgde. Na een knappe steekpass van Insigne passeerde hij Padelli door zijn benen.

Na rust werd er uiteindelijk niet meer gescoord. Al was Insigne nog dicht bij zijn tweede treffer van de wedstrijd. De vrije trap van de aanvaller ging echter via de lat over. Door de 2-1 zege bezet Napoli na achttien wedstrijden de derde plaats met 38 punten. Nummer twee Fiorentina heeft evenveel punten, maar een iets beter doelsaldo. Internazionale is met één punt meer koploper in Italië.