Bologna verrast Milan op eigen veld, Lazio stelt teleur

Reacties

AC Milan is in eigen huis verrassend onderuitgegaan tegen Bologna, terwijl ook Lazio zwaar teleurstelde bij de start van 2016.

Bologna verrast Milan op eigen veld, Lazio stelt teleur

AC Milan - Bologna 0-1
Zonder Nigel de Jong, die de hele wedstrijd op de bank bleef, liep AC Milan tegen de zesde nederlaag van het seizoen aan. De ploeg van trainer Sinisa Mihajlovic ging als nummer zes van de Serie A het nieuwe jaar in, maar stelde thuis tegen nummer vijftien Bologna zwaar teleur.

Ondanks een groot overwicht lukte het Milan niet om doelman Antonio Mirante te passeren. Carlos Bacca scoorde tien minuten voor tijd nog wel, maar het kopdoelpunt van de Colombiaan werd afgekeurd vanwege een overtreding die daaraan voorafging.

De wedstrijd leek af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel, maar Emanuele Giaccherini (foto) kreeg San Siro kort voor tijd helemaal stil. De 21-voudig international zorgde voor 0-1, waardoor AC Milan nu 28 punten heeft uit achttien wedstrijden. Bologna komt op 22 punten, maar blijft desondanks vijftiende.

Sassuolo - Frosinone 2-2
Eigenlijk stond Sassuolo er voorafgaand aan de achttiende speelronde nog beter voor dan Milan, want de Neroverdi hadden met één wedstrijd minder gespeeld één punt minder dan AC Milan. Maar ook de nummer zeven van de Serie A stelde thuis teleur. Het kleine Frosinone kwam tot twee keer toe op voorsprong in het Mapei Stadium.

Diego Falcinelli bepaalde ruim een kwartier voor tijd op aangeven van Alfred Duncan de eindstand uiteindelijk op 2-2. Door het gelijkspel komt Sassuolo in punten op gelijke hoogte met AC Milan, maar heeft dus nog een wedstrijd tegoed. Frosinone heeft nu vijftien punten, maar is nog altijd achttiende in de Serie A.

Lazio - Carpi 0-0
Wesley Hoedt speelde de hele wedstrijd aan de kant van Lazio, dat thuis tegen Carpi zwaar teleurstelde. De Romeinen zorgden in hun laatste wedstrijd van 2015 nog voor een stunt door koploper Internazionale in eigen huis te verslaan (1-2), maar nummer negentien Carpi hield de nummer drie van vorig seizoen knap op een gelijkspel.

Lazio - waar Edson Braafheid en Ricardo Kishna de hele wedstrijd op de bank bleven - blijft met 23 punten uit zeventien wedstrijden teleurstellend twaalfde en trainer Stefano Piolo moet daarom blijven vrezen voor zijn baan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.