Inhaalrace compleet: PSV pakt koppositie nog af van Granada

Reacties

PSV heeft de groepsfase van de Europa League donderdagavond in stijl afgesloten. De Eindhovenaren waren ook in eigen huis te sterk voor Omonia Nicosia.

Inhaalrace compleet: PSV pakt koppositie nog af van Granada
© Pro Shots
PSV
PSV
4 - 0
Omonia Nicosia
Omonia Nicosia

Dankzij de knappe uitzege op Granada was PSV vorige week al zeker van een plaats in de knock-outfase van de Europa League. Trainer Roger Schmidt gebruikte het duel met Omonia daarom om enkele vaste krachten wat rust te geven. Daarmee kwam er een plekje vrij voor Nick Viergever, Timo Baumgartl, Richard Ledezma en Joël Piroe.

Ook met die nieuwe namen in de basis was PSV zeer dominant in de beginfase. Voor de twintigjarige Ledezma zat de wedstrijd er na een kwartier alweer op. De jonge Amerikaan verstapte zich lelijk en moest per brancard van het veld. Adrian Fein was zijn vervanger en ook met de Duitser in de ploeg bleef PSV zoeken naar de openingstreffer.

Tien minuten voor rust nam PSV de leiding via een beproefd recept. Philipp Max denderde door aan de linkerkant en gaf de bal strak voor op Donyell Malen, die hem bij bij de eerste paal binnenwerkte: 1-0. Voor de 21-jarige spits was het alweer zijn vijfde treffer in de Europa League-groepsfase. Die tussenstand bood Schmidt de gelegenheid om in de rust ook Pablo Rosario, Max en Malen nog wat rust te gunnen.

Omonia kwam in de tweede helft iets meer uit zijn schulp, maar het was PSV dat opnieuw trefzeker was. Jan Lecjaks stond nét in het veld toen hij in botsing kwam met Denzel Dumfries in het strafschopgebied. De PSV-aanvoerder eiste de bal zelf op en schoot de penalty onberispelijk binnen: 2-0.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar even later ging de bal ook aan de andere kant op de stip na hands van Nick Viergever. Jordi Gómez schoot de penalty echter dramatisch in: zijn inzet ging naast. PSV kon de wedstrijd zo rustig uitspelen via twee goals van Piroe zelfs de score nog verder uitbreiden. Het werd zo een heerlijke avond voor PSV.

PAOK Saloniki
PAOK Saloniki
0 - 0
Granada
Granada

Granada bezorgde de Eindhovenaren vervolgens meer uitstekend nieuws. De Spanjaarden beten zich in eigen huis stuk op PAOK Saloniki en verspeelden daarmee de koppositie in Groep E. PSV eindigt de groep met twee punten meer en heeft daardoor een geplaatste status bij de loting van komende maandag. Dat betekent dat de ploeg van Schmidt clubs als Manchester United, Arsenal en AS Roma ontloopt.

UEFA Europa League

Stand Groep E UEFA Europa League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
6
4
0
2
12-9
+3
12
2
Granada
6
3
2
1
6-3
+3
11
3
PAOK Saloniki
6
1
3
2
8-7
+1
6
4
Omonia Nicosia
6
1
1
4
5-12
-7
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.