Ingooikoning blijft bij Liverpool: 'Neem de tijd als je een kind ontmoet'

Reacties

Thomas Grønnemark blijft deel uitmaken van de technische staf van Liverpool. De 46-jarige Deen is gespecialiseerd in de kunst van het ingooien en traint de spelers van the Reds al vier jaar op dat terrein. Daar mag hij volgend seizoen mee doorgaan.

Ingooikoning blijft bij Liverpool: 'Neem de tijd als je een kind ontmoet'
© Pro Shots

'Ik ben trots om bekend te maken dat ik een contract heb getekend voor mijn vijfde seizoen als ingooitrainer van Liverpool en drie andere profclubs', schrijft Grønnemark op Twitter. 'Ik kwam voor het eerst in aanraking met ingooien toen ik mijn grote neven in de jaren tachtig verre inworpen zag verrichten. Neem dus de tijd als je een kind ontmoet... Je kunt zomaar het vuurtje aanwakkeren van een passie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Grønnemark is het meest bekend van zijn dienstverband bij Liverpool en hielp spelers als Trent Alexander-Arnold en Andy Robertson om hun inworpen te verbeteren. Jürgen Klopp ziet in Grønnemark een belangrijke toegevoegde waarde voor zijn staf. De ingooicoach heeft ook werkzaamheden verricht bij clubs als Ajax, RB Leipzig, FC Midtjylland, AA Gent en Brentford, maar maakt niet bekend bij welke drie andere clubs hij een nieuw contract heeft getekend.

Grønnemark zette in 2010 een wereldrecord neer met een verre inworp van liefst 51 meter, door eerst een salto te doen en vervolgens de bal snoeihard te gooien. Pas in april 2021 werd zijn record in de Verenigde Staten verbroken door iemand die ruim 59 meter ver gooide.

VI interviewde Thomas Grønnemark in 2021 over zijn werkzaamheden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.