Infantino wil Messi ook over elf jaar nog graag op het WK zien

Reacties

De carrièreplanning van Lionel Messi blijft mysterieus, maar zijn transfer naar Inter Miami is wel een hint dat we naar zijn laatste beslommeringen als voetballer aan het kijken zijn. Gianni Infantino, de Zwitserse voorzitter van de FIFA, heeft daar andere ideeën over.

Infantino wil Messi ook over elf jaar nog graag op het WK zien
© Pro Shots

Die onthulde hij in Miami, Messi's huidige woonplaats en de plek waar hij toch moest zijn, omdat de loting voor de Copa América er in de nacht op donderdag op vrijdag plaatsvond, in gesprek met televisiekanaal DSports. Nadat de voorzitter van de FIFA de FIFA uitgebreid had gecomplimenteerd met het idee om in 2026 een WK te houden met 48 teams in de Verenigde Staten, Mexico en Canada, ging het ook over Messi.

'Ik hoop dat hij het volgende WK haalt. En dat daarna ook, en eigenlijk ook het WK in 2034. Zolang hij zelf zin heeft', aldus Infantino over de man die in 2022 bij zijn vijfde poging zijn handen eindelijk om de meest prestigieuze trofee in het voetbal mocht klemmen. Bij het toernooi in 2034, in Saoedi-Arabië, zou Messi inmiddels 47 jaar oud zijn. Als hij dat zou halen, ontneemt La Pulga de Egyptenaar Essam El-Hadary het record van oudste speler ooit op het WK. El-Hadary was in 2018 liefst 45 jaar toen hij meedeed.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.