Infantino pleit voor radicale Afrika Cup-aanpassing

Reacties

Gianni Infantino vindt dat het Afrika Cup-toernooi voortaan eens in de vier jaar moet plaatsvinden. Momenteel wordt het evenement eens in de twee jaar afgewerkt, tot ergernis van de Europese topclubs.

Infantino pleit voor radicale Afrika Cup-aanpassing
© Pro Shots

De FIFA-preses deelde zijn idee tijdens een seminar in Marokko. 'Ik zou voor willen stellen om het toernooi eens in de vier jaar te houden. Het EK levert twintig keer zoveel omzet op als de Afrika Cup. Is het vanuit commercieel oogpunt goed om zo'n toernooi eens in de twee jaar te houden? Is de infrastructuur verbeterd? Zulke vragen moeten worden gesteld.'

Onlangs werd bekend dat de komende editie van het Afrika Cup-toernooi in januari en februari 2021 wordt gehouden, waar het toernooi van 2019 nog in de zomer plaatsvond. Onder anderen Liverpool-manager Jürgen Klopp heeft hierover zijn ergernis geuit.

Hij heeft met Sadio Mané en Mohamed Salah de nummer één én twee van de afgelopen verkiezing voor Afrikaans Voetballer van het Jaar in zijn voorhoede staan en dreigt zijn sterspelers volgend seizoen dus lang te moeten missen. Ook middenvelder Naby Keïta gaat normaal gesproken naar de Afrika Cup. 'Voor ons is dit een catastrofe', aldus Klopp onlangs.

Infantino wil dat het voetbal in Afrika zich sneller ontwikkelt. 'Het wordt tijd dat we actie ondernemen. Geen enkel Afrikaans land heeft ooit het WK gewonnen. Je hebt het gevoel dat het voetbal er een stap terug heeft gezet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.