Infantino pakt door: WK voor clubs ondergaat facelift

Reacties

Gianni Infantino heeft al vaak laten doorschemeren dat het WK voor clubs toe is aan een nieuwe opzet. Uit een uitgelekt document blijkt dat het de FIFA-voorzitter ernst is. Het toernooi ondergaat waarschijnlijk een facelift.

Infantino pakt door: WK voor clubs ondergaat facelift

Het FIFA Council, het belangrijkste orgaan binnen de wereldvoetbalbond, heeft afgelopen maand gesproken over het voorstel, waar Reuters inzage in kreeg. De bedoeling is dat er vanaf 2021 liefst 24 teams deelnemen aan het toernooi dat dan nog maar eens in de vier jaar wordt afgewerkt in plaats van nu elk jaar.

In de huidige opzet levert elke confederatie één deelnemer. Europa krijgt straks twaalf tickets: de laatste vier winnaars van de Champions League, de laatste vier verliezende finalisten van dat toernooi en de laatste vier winnaars van de Europa League. Als er sprake is van een club die zich vaker dan eenmaal heeft geplaatst, wordt op basis van een coëfficiëntensysteem een vervanger aangewezen.

Naast de Europese teams is er plaats voor clubs uit Zuid-Amerika, Azië, Noord- en Midden-Amerika, Afrika en Oceanië. De hoeveelheid tickets per continent is afhankelijk van de uitkomst van play-offs.

Volgens de FIFA is de zomer van 2021 een geschikt moment om het eerste WK voor clubs nieuwe stijl - dat 31 duels zal tellen - af te werken. De revenuen zullen tussen de 650 miljoen dollar (530 miljoen euro) en één miljard dollar (810 miljoen euro) bedragen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.