Infantino krijgt uitspraak over FIFA-imago als een boemerang terug

Reacties

Een dag nadat Gianni Infantino tijdens zijn herverkiezing als FIFA-preses trots verklaarde dat 'niemand meer praat over schandalen' is vicevoorzitter Ahmad Ahmad van de wereldvoetbalbond gearresteerd en ondervraagd door Franse autoriteiten.

Infantino krijgt uitspraak over FIFA-imago als een boemerang terug

Het is onduidelijk waarvan de prominente bestuurder wordt verdacht. De FIFA bevestigt in een verklaring dat Ahmad is verhoord. 'We verzoeken de Franse autoriteiten om extra informatie die wellicht bruikbaar is voor onze ethische commissie.' Ahmad fungeert sinds maart 2017 als voorzitter van de Afrikaanse confederatie CAF.

Volgens enkele Afrikaanse media is Ahmad gearresteerd op verdenking van corruptie. Amr Fahmy, de voormalige secretaris-generaal van de CAF, zou hebben beweerd dat Ahmad voorzitters van nationale bonden heeft omgekocht en op oneigenlijke wijze bondsgelden heeft gebruikt.

Het nieuws is zeer pijnlijk voor Infantino, die woensdag in een lange monoloog beweerde dat de FIFA onder zijn leiding het besmeurde imago heeft opgepoetst. 'Niemand praat over corruptie. We praten weer over voetbal. De FIFA was giftig, bijna crimineel. In de afgelopen drie jaar en vier maanden hebben we die situatie omgedraaid en is de FIFA weer een voetbalbond geworden.'

Sinds de verkiezing van Infantino in 2016 hebben liefst vier confederaties een lid van het invloedrijke FIFA Council verloren op verdenking van corruptie en/of betrokkenheid in een financieel schandaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.