Indrukwekkend afscheidsfeest voor uitzwaaiende Wenger

Reacties

Arsenal heeft Arsène Wenger zondag met een klinkende zege uitgeleide gedaan. Burnley was in het Emirates Stadium geen partij voor The Gunners (5-0).

Indrukwekkend afscheidsfeest voor uitzwaaiende Wenger

Het Premier League-duel met Burnley stond in het teken van het afscheid van Wenger. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd aangegrepen om de Franse manager na 22 jaar trouwe dienst op gepaste wijze uit te zwaaien. Vooraf werd hij in het Emirates Stadium op indrukwekkende wijze geëerd met onder andere een erehaag in het kader van Merci Arsène.

'Het doet pijn, maar aan alle liefdesverhalen komt een einde. En dat gaat niet altijd even plezierig, meestal eindigt het niet goed', had Wenger zelf ook verwezen naar de Europese uitschakeling in de halve finale en een plaats buiten de topvijf. Sterker nog, er bestond een kans dat Arsenal zelfs als nummer zeven het seizoen zou afsluiten. Burnley had nog een kans The Gunners op de ranglijst voorbij te streven.

Maar dat doemscenario kon al snel richting de prullenbak. Pierre-Emerick Aubameyang brak binnen een kwartier de ban op aangeven van Alexandre Lacazette, die in de extra tijd van de eerste helft de marge verdubbelde. In de 54ste minuut kon Wenger met een gerust hart achterover leunen. Sead Kolasinac gooide de wedstrijd in het slot. De verdediger was daarbij dank verschuldigd aan Jack Wilshere, die met zijn voorbereidende werk de basis legde voor de 3-0.

Alex Iwobi en Aubameyang gaven het eerbetoon op het veld extra kleur met treffers, waarmee het seizoentotaal in thuisduels werd opgetrokken naar 54. Dat aantal haalde Arsenal ook in het seizoen 2004/05, toen het in de Premier League als tweede eindigde achter Chelsea en twee prijzen (FA Cup en Community Shield) pakte.

Arsenal wacht nog twee duels onder leiding van Wenger. Na het midweekse bezoek aan Leicester City zit de Fransman op zondag 13 mei bij Huddersfield Town voor het laatst op de bank van The Gunners en komt er een definitief einde aan het Arsenal-tijdperk van Wenger.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.