Incidentenverzameling hielp Arteta bij afscheid van lastpost Aubameyang

Reacties

Pierre-Emerick Aubameyang is inmiddels een gewaardeerde kracht bij Barcelona. De Gabonees sprong in Catalonië nog niet uit de band en maakte sinds zijn entree een halfjaar geleden een hoop doelpunten. Bij Arsenal was dat wel anders.

Incidentenverzameling hielp Arteta bij afscheid van lastpost Aubameyang

Volgens The Evening Standard was manager Mikel Arteta zijn vertrouwen in de spits volledig verloren. Toen Aubameyang in Londen actief was, stapelden de incidenten zich namelijk op. De Spaanse oefenmeester hield echter elke escapade bij, waardoor er een gedocumenteerde opsomming van incidenten zichtbaar was.

In december was de maat vol voor Arteta. Aubameyang, op dat moment captain van The Gunners, raakte zijn aanvoerdersband kwijt. Die werd hem ontnomen door zijn trainer. Een gevolg van het te laat terugkomen van een reis naar zijn familie in Afrika. Dankzij de 'catalogus van misdrijven' kon Arteta bewijzen dat het gedrag van Aubameyang de perken te buiten ging. In de documentaire over Arsenal die op Amazon Prime Video gepresenteerd wordt, is te zien hoe Arteta zijn gevecht met Aubameyang uitlegt. 'Aubameyang is vaak te laat geweest, afgezien van alle andere problemen. De club heeft een traditie. Als je zoveel geld krijgt...'

Later zijn er beelden zichtbaar waar Edu, technisch directeur van de club, belt met de entourage van Aubameyang. In dat gesprek wordt duidelijk gemaakt dat de aanvoerder niet meer met de eerste selectie mee mag trainen. In januari werd zijn contract ontbonden en vertrok hij naar Barça. Aanvankelijk wilde de agent van de Gabonees nog de strijd aangaan met Edu, maar dankzij de documentatie van Arteta leek dat onmogelijk. Ook is te zien hoe Arteta zijn ploeg vertelt dat Aubameyang niet meer terugkeert bij de groep en zijn rol als captain ten einde is gekomen.

In Camp Nou poetste Aubameyang in de tweede seizoenshelft zijn blazoen weer op. Namens Barça maakte hij dertien doelpunten. Op imponerende wijze stal hij daarnaast de show tijdens El Clásico. In Madrid leidde de spits de Catalanen met twee doelpunten en een assist langs Real Madrid (0-4). Door de komst van Robert Lewandowski is het nog maar de vraag of het hoofdstuk verlengd wordt. Barcelona lijkt namelijk graag financiële ruimte te maken. Dat gaat mogelijk ten koste van Aubameyang.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.