In tegenstelling tot PSV houdt Rayo Vallecano Sevilla en Ocampos wel in bedwang

Sevilla heeft de 3-0 overwinning op PSV geen goed vervolg kunnen gegeven. De nummer twaalf van La Liga gaf een voorsprong op Rayo Vallecano zondagmiddag uit handen.

Rayo Vallecano
1 - 1
Sevilla
Sevilla

De uitstekende invalbeurt van Lucas Ocampos tegen PSV heeft hem geen windeieren gelegd. De oud-Ajacied viel in met rust en had nog geen tien minuten nodig om een doelpunt en een assist te produceren. Zijn trainer beloonde hem daar tegen Rayo Vallecano voor met een basisplaats. Die andere voormalig Ajacied, en tevens trefzeker tegen PSV, Nemanja Gudelj ontbrak wegens een schorsing.

Sevilla draait tot op heden een teleurstellend seizoen in de Spaanse competitie. De nummer vier van vorig seizoen bivakkeert momenteel in het rechterrijtje en stond voorafgaand aan het duel met negen punten achter op Rayo Vallecano. Die krachtsverhoudingen werden ook duidelijk op het veld.

De thuisploeg domineerde wat meer en nam het vijandelijke doel vaker onder vuur. Toch kwam Sevilla na een halfuur op voorsprong. Geheel in lijn met het spel van Sevilla was dat niet vanuit een aanval waarbij de fans hun vingers aflikten. Een voorzet van Montiel werd niet goed verwerkt, waardoor Suso op de rand van de zestien kon oppikken. Zijn uithaal belandde met een flinke dosis fortuin via het scheenbeen van verdediger Oscar in het doel.

Twintig minuten na de pauze bracht Florian Lejeune zijn ploeg waar het recht op had. De Franse centrale verdediger kopte op aangeven van Isi Palazon de 1-1 binnen. Zo kent Sevilla geen gelukkige generale repetitie voor de return tegen PSV van komende donderdag, maar kan het nog wel altijd teren op de marge van drie treffers op de Eindhovenaren.