In het spoor van Lewandowski: bereikt Weghorst het podium?

Reacties

Het had zo'n mooie spitsenstrijd kunnen zijn: aan de ene kant veelvraat Robert Lewandowski, aan de andere kant de gretige en hardwerkende Wout Weghorst. Door een blessure van de Pool wordt die strijd ons ontnomen, maar dat neemt weinig weg van het mooie affiche op de zaterdagmiddag.

In het spoor van Lewandowski: bereikt Weghorst het podium?
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 3
Bayern München
Bayern München

Door de misstap van RB Leipzig op de vrijdagavond kan Bayern München een geweldige slag slaan tegen VfL Wolfsburg. Voor de nummer twee van de Bundesliga ging het mis tegen 1899 Hoffenheim (0-0), een laat doelpunt van Yussuf Poulsen werd afgekeurd wegens hands. Door het puntenverlies van Leipzig kan Bayern de voorsprong op de nummer twee vergroten naar zeven punten. Maar dan moet wel afgerekend worden met Weghorst en zijn teamgenoten.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2020/2021

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
24
6
4
99-44
+55
78
2
RB Leipzig
34
19
8
7
60-32
+28
65
* Actueel tot en met 27 feb. 2024

Sinds de spits in maart te horen kreeg dat hij zich niet hoefde te melden bij het Nederlands elftal in de interlandperiode, liet hij zich gelden met twee assists en een goal in twee duels. In totaal was hij rechtstreeks betrokken bij 25 goals van VfL Wolfsburg. Een blik op de totale productiviteit van Wolfsburg in de Bundesliga levert een makkelijke rekensom op. De club maakte 49 goals in de Duitse competitie en dus is Weghorst direct betrokken bij iets meer dan vijftig procent van de doelpunten.

In een competitie met Lewandowski en Erling Haaland als doelpuntenconcurrenten op het podium eindigen is een knappe prestatie, maar Weghorst heeft nog wel een inhaalslag te maken. Met zijn achttien goals staat hij iets achter op nummer drie Haaland, die er 21 maakte in het huidige seizoen. Weghorst krijgt richting het einde van het seizoen nog enkele mooie kansen om zich te laten zien, want naast Bayern treft Wolfsburg ook nog Borussia Dortmund én Leipzig als tegenstanders. Met die wedstrijden voor de boeg heeft Wolfsburg de doelpunten van Weghorst keihard nodig om zijn plek in de topvier van de Bundesliga – en dus Champions League-voetbal – veilig te stellen.

Hoe beter Weghorst in de slotfase van het seizoen presteert bij Wolfsburg, hoe heftiger de discussie richting het EK zal zijn. Dat Weghorst er in maart niet bij was leverde al veel kritiek op, bondscoach Frank de Boer vertelde in zijn verklaring dat de EK-deur wat betreft Weghorst wagenwijd openstaat.

Maar eerst de Bundesliga, want met Bayern, Dortmund én Leipzig als tegenstander in een periode van een paar weken is er simpelweg geen tijd om over Oranje na te denken.

Het programma van speelronde 29 in de Bundesliga


Vr 16 apr. 2021

Za 17 apr. 2021

Zo 18 apr. 2021

De wedstrijd FSV Mainz 05 - Hertha BSC is uitgesteld na een corona-uitbraak bij de uitclub

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.