In de geest van Solskjaer ontpopt Manchester United zich tot Comeback King

Reacties

Bij een van de meest memorabele comebacks in het voetbal was Ole Gunnar Solskjaer een reddende engel voor Manchester United in de Champions League-finale van 1999 tegen Bayern München. Als manager van United ziet de Noor zijn team opvallend vaak terugkomen van een achterstand. Zo ook zondagavond tegen West Ham United: 1-2.

In de geest van Solskjaer ontpopt Manchester United zich tot Comeback King

Saïd Benrahma bracht West Ham United voor rust aan de leiding, maar via Cristiano Ronaldo en Jesse Lingard wisten de bezoekers de achterstand om te buigen. In de extra tijd voorkwam David de Gea nog een late gelijkmaker door de penalty van Mark Noble te keren.

Ongeslagen serie
Opta kwam tot de conclusie dat Manchester United sinds de start van vorig seizoen al 35 punten pakte na een achterstand. Daarmee laten The Mancunians Liverpool en Leicester City (beiden 20 punten na een achterstand), West Ham (19) en Wolverhampton Wanderers (16) achter zich als Comeback Kings in de Premier League.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Manchester United is inmiddels 29 uitwedstrijden in de Premier League op rij zonder nederlaag. De laatste keer dat Solskjaer zijn team in een uitduel onderuit zag gaan was op 23 januari 2020 op bezoek bij Liverpool: 2-0. Mede dankzij de sterke reeks in uitwedstrijden werd United vorig seizoen tweede achter Manchester City. Het verschil bedroeg twaalf punten.

Hoge verwachtingen
Dit seizoen zijn de verwachtingen toegenomen rond United, zeker na de rentree van Ronaldo. De laatste keer dat de club de landstitel veroverde was in het seizoen 2012/13. Solskjaer gaat niet mee in het optimisme: 'We zijn pas vijf wedstrijden onderweg in de competitie. Na de Champions League-wedstrijd tegen Young Boys (2-1 nederlaag, red.) werd nog gemeld dat ik down and out was en mijn baan zou verliezen. Maar goed, zo gaat dat wanneer je trainer van United bent', aldus de Noorse manager tegenover Engelse media.

'We blijven gewoon met beide voeten op de grond en geven elke wedstrijd alles om de punten te behalen, zoals nu ook tegen West Ham. Laten we richting april en mei kijken hoe we ervoor staan', aldus Solskjaer. De oud-spits die tussen 1996 en 2007 met United zes keer kampioen werd van Engeland krijgt woensdag West Ham op bezoek voor een duel in de League Cup. Komende zaterdag komt Aston Villa in de Premier League naar Old Trafford.

Premier League

Stand Premier League 2021/2022

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
29
6
3
99-26
+73
93
2
Liverpool
38
28
8
2
94-26
+68
92
3
Chelsea
38
21
11
6
76-33
+43
74
4
Tottenham Hotspur
38
22
5
11
69-40
+29
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.