In België wordt het bekertoernooi waarschijnlijk wél afgemaakt

Reacties

De kans is flink toegenomen dat de finale van het Belgische bekertoernooi alsnog kan worden gespeeld. De stad Brussel, het decor van de eindstrijd, heeft het licht woensdag op groen gezet.

In België wordt het bekertoernooi waarschijnlijk wél afgemaakt
© Pro Shots

De eindstrijd tussen Club Brugge en Antwerp FC zou aanvankelijk plaatshebben op 22 maart, maar zoals bekend gooide het coronavirus roet in het eten. In tegenstelling tot in Nederland zetten de Belgische voetbalautoriteiten nog geen streep door de bekerfinale, hoewel de Jupiler Pro League wel is beëindigd.

De Algemene Vergadering van de Pro League besliste op 15 mei te 'streven naar een sportieve beslissing' van de bekerfinale. Het afstemmen van de datum wordt precisiewerk. Tot en met 31 juli zijn sportcompetities bij onze zuiderburen namelijk verboden (in Nederland geldt er tot 1 september een verbod op betaald voetbal) en de Belgen rekenen erop dat de UEFA uiterlijk 3 augustus wil weten welke clubs welke tickets krijgen.

De bekerfinale moet met andere woorden plaatshebben in het weekeinde van zaterdag 1 en zondag 2 augustus. De wethouder van Sport van Brussel laat aan Sporza weten dat dit mogelijk is, zij het uiteraard zonder fans in het Koning Boudewijnstadion.

Club Brugge kan met de bekerwinst de dubbel veroveren, terwijl Antwerp FC aast op een ticket voor de groepsfase van het Europa League-toernooi. In de competitie eindigde Antwerp als vierde, goed voor een plek in de voorronde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.