Improductieve Weghorst krijgt Salah-scenario voorgespiegeld

Reacties

Wout Weghorst worstelt in de Bundesliga met het maken van doelpunten. De spits kan moed putten uit het optreden van Liverpools Mo Salah.

Improductieve Weghorst krijgt Salah-scenario voorgespiegeld
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
1 - 2
Hertha BSC
Hertha BSC

Het wilde vorige week tegen 1. FC Köln met Weghorst weer niet lukken. Zelfs de mooiste kansen waren niet aan hem besteed. De spits staat daardoor inmiddels vijf Bundesliga-duels op rij droog en dat is voor hem een even ongebruikelijke als ongewenste reeks.

Weghorst hoeft niet te vrezen dat met het gebrek aan goals het vertrouwen van trainer Oliver Glasner verdwijnt. 'Natuurlijk heb ik met hem hierover gesproken. Iedere spits heeft een keer zo'n fase', zegt de coach.

Glasner haalde een recent voorbeeld uit de Premier League aan om Weghorst een hart onder de riem te steken. 'Bijna de hele ploeg heeft zondag de wedstrijd van Liverpool tegen Manchester United gekeken. Mo Salah miste in de eerste helft een enorme kans. En uiteindelijk maakt hij desondanks in de extra tijd de belangrijke 2-0.'

De trainer wilde ermee zeggen dat iedere aanvaller, en ook de grote sterren, in een dergelijke situatie terecht kan komen en er ook zomaar uit kan komen. 'Dat weet Wout ook. Daarom maak ik me ook helemaal geen zorgen om hem.'

Zaterdag is er een nieuwe kans voor Weghorst om een einde te maken aan zijn improductieve reeks, als VfL Wolfsburg op bezoek gaat bij Hertha BSC. Jeffrey Bruma is niet van de partij. De verdediger is wederom buiten de selectie gehouden.

Spelersprofiel

W. Weghorst


Geboortedatum:
7 augustus 1992
Leeftijd:
31
Geboorteplaats:
Borne
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,97 m
Gewicht:
84 kg
Huidige club:
1899 Hoffenheim
Nationaal team:
Nederland
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer W. Weghorst
Meer over W. Weghorst
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.