Improductieve Memphis in bescherming genomen

Reacties

Memphis Depay was een van de gebeten honden na het teleurstellende resultaat tegen Stade Reims. Trainer Bruno Genesio neemt het op voor de Oranje-international.

Improductieve Memphis in bescherming genomen

Olympique Lyon kwam afgelopen vrijdag op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Stade Reims. Dat resultaat werd deels in de schoenen geschoven van Memphis. Zo beoordeelde L'Equipe het optreden van de aanvaller met een 3.

Een gebrek aan doelpunten kan Memphis worden verweten. Sinds zijn terugkeer van Oranje in november heeft hij niet meer gescoord voor Lyon. Zijn laatste doelpunt voor zijn club dateert van 10 november, toen hij met twee goals een flinke bijdrage leverde aan het succes tegen Guingamp (2-4). In de daaropvolgende zeven duels voor Lyon stond Memphis echter droog.

Het heeft het vertrouwen van Genesio in de aanvaller niet aangetast. 'Hij heeft een paar wedstrijden niet gescoord, maar bijvoorbeeld zijn tweede helft tegen Reims was best goed', zei Genesio tijdens de persconferentie voor het duel met Toulouse van woensdag.

Memphis is in de ogen van de trainer een logisch slachtoffer van de criticasters. 'Als het slechter gaat, dan zijn we meer geneigd met het vingertje te wijzen naar de beslissende spelers dan als het goed gaat. Het is meer een collectief probleem. Als het collectief niet functioneert, dan kunnen individuen niet op hun best presteren.'

De ogenschijnlijk arrogante houding van de Oranje-international doet de stemming ook geen goed. Genesio weet niet of dat het is. 'Vanaf de buitenkant lijkt het alsof spelers altijd veel vertrouwen hebben. Maar zelfs als je mentaal sterk bent en je een sterke persoonlijkheid hebt, dan kan je nog twijfelen aan jezelf. Hij laat in ieder geval zien dat hij alles probeert en voor de ploeg speelt. Hij is op dit moment niet succesvol, maar hij gaat terugkomen. Er is geen probleem.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.