Immobile zet supervorm voort, Inter klampt ternauwernood aan bij top

Reacties

Lazio heeft met dank aan goudhaantje Ciro Immobile zondag eenvoudig gewonnen van Hellas Verona. Daarmee kruipt de Europese opponent van Vitesse richting de Serie A-top, terwijl Internazionale daar met hangen en wurgen aanklampt.

Immobile zet supervorm voort, Inter klampt ternauwernood aan bij top

Hellas Verona - Lazio 0-3
Lazio dankte zondag wederom topschutter Immobile voor de drie punten. Met Adam Marusic als superhulpje legde de spits ook Hellas Verona het vuur na aan de schenen. In de 24ste minuut was Immobile al trefzeker vanaf de stip. Een kwartier later sneed hij dwars door de thuisdefensie op aangeven van Marusic, om de bal vervolgens achter doelman Nicolas te werken.

De teller van Immobile in de laatste vijf competitieduels staat door zijn dubbelslag nu op acht doelpunten en twee assists, waarmee hij nog twee goals achterloopt op Serie A-topscorer Paulo Dybala (tien treffers). Na rust hield de Italiaanse sluipschutter zich koest, maar deed Marusic nog een duit in het zakje door de derde en laatste treffer voor zijn rekening te nemen.

Lazio klimt door de simpele zege naar plek vier. De groepsgenoot van Vitesse in de Europa League ontvangt donderdag Zulte-Waregem, terwijl de Arnhemmers een bezoek brengen aan OGC Nice.

Internazionale - Genoa 1-0
Inter vervolgde zondag de achtervolging op Napoli en Juventus. Het thuispubliek in het Giuseppe Meazza-stadion had pas bij het scheiden van de markt reden tot juichen. Het leek er immers lange tijd op dat Inter zich stuk zou bijten op Genoa, hoewel er mogelijkheden aan beider zijden waren. Ivan Perisic was al gelijk na het beginsignaal gevaarlijk met een halve volley, terwijl de piepjonge Pietro Pellegri (16) - afgelopen zondag twee keer trefzeker tegen Lazio - kansrijk was met een kopbal.

Op slag van de pauze was Marcelo Brozovic echter het dichtst bij een treffer: zijn inzet schampte de paal. Genoa hield daarna knap stand, ook met de komst van Éder bij Inter. Onder aanvoering van de Braziliaanse Italiaan openden de Nerazzurri het slotoffensief. Nadat Samir Handanovic een achterstand voorkwam voor Inter, door een cruciale redding te verrichten op een poging van Genoa-middenvelder Stephane Omeonga, groeide Danilo D'Ambrosio uit tot de Milanese held. De rechtsachter kopte in minuut 88 een corner van João Mário binnen. De gefrustreerde Genuezen eindigden nog met negen man, omdat Omeonga en Adel Taarabt moesten inrukken.

Danilo D'Ambrosio is de gevierde man bij Inter.
Danilo D'Ambrosio is de gevierde man bij Inter.

Door de zwaarbevochten overwinning staat het elftal van Luciano Spalletti na zes wedstrijden op zestien punten. Napoli en Juventus behaalden met achttien punten tot dusver de maximale score. Het is voor de eerste keer in de Serie A-historie dat twee clubs na zes speelrondes nog foutloos zijn.

Overige uitslagen:
Sampdoria - AC Milan 2-0
Cagliari - Chievo Verona 0-2
Crotone - Benevento 2-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.