Ilicic beslist Siciliaanse derby in voordeel van Palermo

Palermo heeft de drie punten in eigen huis gehouden tijdens de Siciliaanse derby tegen Catania (3-1). Josip Ilicic was de grote man aan de zijde bij de Rosanero door twee keer te scoren.

Het was echter clubicoon Fabrizio Miccoli die de score opende. De 33-jarige spits kreeg de bal aangespeeld op de rand van het strafschopgebied en schoot uit de draai in de kruising achter Catania-doelman Mariano Andújar. Tot de rust bleef het bij Miccoli's treffer, daarna was het de beurt aan Ilicic.

De Sloveen scoorde twee keer op aangeven van Franco Brienza. In de 49ste minuut schoot hij vanaf zo'n zeventien meter raak en elf minuten later werd hij vanaf eigen helft weggestuurd waarna hij na een lange rush Andújar in de korte hoek paseerde. Francesco Lodi redde nog wel de eer namens Catania, maar daar bleef het bij in Stadio Renzo Barbera.

Palermo heeft nu veertien punten uit dertien wedstrijden, waardoor het stijgt naar de veertiende plaats. Catania blijft op negentien punten staan en bezet daarmee de zevende plek in de Serie A.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.