'Ik denk persoonlijk dat je het kunt overleven om drie uur per dag geen bier te drinken'

Reacties

Gianni Infantino heeft op zijn persconferentie zaterdagochtend gereageerd op de kritiek op het alcoholverbod in de WK-stadions. De FIFA-baas snapt weinig van de ophef en vermoedt dat het ermee te maken heeft dat Qatar een Islamitisch land is.

'Ik denk persoonlijk dat je het kunt overleven om drie uur per dag geen bier te drinken'
© Pro Shots

In buitengewoon felle bewoordingen rekende Infantino zaterdag af met alle kritiek uit het Westen op de WK-organisatie in Qatar. De 52-jarige Zwitser ging daarna ook in op het alcoholverbod. 'Ik zal jullie eerst verzekeren dat iedere beslissing op dit WK gezamenlijk genomen is door Qatar én de FIFA. Over iedere beslissing is uitgebreid gesproken en gediscussieerd', zei Infantino.

'Er zullen ruim tweehonderd locaties zijn waar je alcohol kunt kopen in Qatar', vervolgde de FIFA-baas. 'En tien fan-zones waar meer dan honderdduizend mensen gezamenlijk alcohol kunnen drinken', benadrukte hij.

In de stadions zal dat dus niet het geval zijn. Dat terwijl de FIFA een miljoenencontract had afgesloten met Budweiser, dat bier zou gaan schenken in en rond de stadions. Vrijdag, twee dagen voor de start van het toernooi, kwam plotseling naar buiten dat er tóch sprake is van een alcoholverbod. Volgens The Times had Qatar de FIFA onder druk gezet.

Die koerswijziging leidde tot veel kritiek, maar Infantino wuifde het weg: 'Ik denk persoonlijk dat je het zult overleven, als je drie uur geen bier drinkt', zei hij cynisch.

'Zeker omdat dezelfde regels gelden in landen als Frankrijk, Portugal, Spanje en Schotland. Daar mag je tegenwoordig ook geen bier meer drinken in de stadions', beargumenteerde Infantino. 'Het lijkt nu alleen maar een ding te worden omdat Qatar een Islamitisch land is, ik kan geen andere reden bedenken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.