Qatar lijkt bierverkoop in WK-stadions toch nog te verbieden

Twee dagen voor de start van het WK zet gastland Qatar wereldvoetbalbond FIFA onder druk om de bierverkoop in de acht stadions waarin gevoetbald wordt toch nog te verbieden, zo claimt de Engelse krant The Times. Er wordt later op deze vrijdag een officieel statement hierover verwacht.

Qatar lijkt bierverkoop in WK-stadions toch nog te verbieden
© Pro Shots

In Qatar zijn er strenge regels wat betreft alcoholgebruik, die voor het aankomende WK ietwat versoepeld werden. Zo zou er in de stadions gewoon getapt kunnen worden. Volgens The Times moeten supporters die de WK-wedstrijden bezoeken er nu echter toch rekening mee houden dat zij een biertje in het stadion op de buik kunnen schrijven. De organisatie van het WK heeft de FIFA op aandringen van de koninklijke familie Al Thani onder druk gezet, zo wordt er gemeld.

Dit belooft een behoorlijk hoofdpijndossier te worden voor de FIFA, die in biermerk Budweiser een van zijn belangrijkste sponsoren heeft. Als Budweiser opeens toch geen bier mag verkopen in de stadions, worden de afspraken die in het afgesloten miljoenencontract staan geschonden. In de fanzones buiten het stadion zal wel bier geschonken worden; hier lijkt niets aan te veranderen.

Even voor twaalven verstuurde Budweiser een tweet, waarin het biermerk vooruit lijkt te lopen op het nieuws dat komen gaat:

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's