IJzersterke Vlaar en Jong AZ houden Jong Ajax van kop af

Reacties

Jong AZ heeft zondagmiddag Jong Ajax verrast op De Toekomst: 0-1. Aan de hand van de sterk spelende Ron Vlaar werd de koploper verslagen in Amsterdam.

IJzersterke Vlaar en Jong AZ houden Jong Ajax van kop af

Jong Ajax - Jong AZ 0-1
Bij Jong Ajax debuteerde Danilo Pereira, die vorige zomer naar Amsterdam kwam en sindsdien dertien keer scoorde bij Ajax Onder-19. De Braziliaan moest samen met Mateo Cassierra voor de doelpunten zorgen, maar stuitte daarbij regelmatig op een sterk spelende Vlaar. De routinier is na blessureleed zijn basisplaats in de hoofdmacht van AZ verloren en speelde zodoende zijn tweede duel voor Jong AZ dit seizoen.

De 32-voudig international was regelmatig een sta-in-de-weg voor Jong Ajax, dat bij winst goede zaken kon doen in de strijd om het kampioenschap. Eerder in de speelronde verspeelde NEC immers punten. Het ging een kwartier voor tijd echter mis voor de koploper van de Jupiler League. Tijjani Reijnders was het eindstation van een snelle aanval en zette zo tegen de verhoudingen in de 0-1 op het scorebord. Voor de Alkmaarders was het pas het eerste schot op doel.

Het duel, waarin Vincent Regeling kort na zijn invalbeurt met een ogenschijnlijk zware knieblessure uitviel, naderende een spannend slot, waarin echter niet meer gescoord werd. Daar mocht Jong AZ vooral doelman Nick Olij voor bedanken. In de slotfase verrichtte hij enkele uitstekende reddingen.

Door de nederlaag staat Jong Ajax niet alleen meer aan kop in de Jupiler League. De beloften voetbalden in 31 duels eenzelfde aantal punten als NEC bijeen (61), maar hebben een iets lager doelsaldo (+30 om +31).

Almere City - FC Emmen 2-2
De goals vielen vroeg in Flevoland, al na 22 minuten stond het 2-1. Silvester van der Water en Arsenio Valpoort schonken Almere City een riante voorsprong, maar Mario Bilate was er snel bij met de aansluitingstreffer. Er ontspon zich een wedstrijd met vooral veel strijd, waarin nog één doelpunt viel. Almere-verdediger Damon Mirani raakte een schot van Bilate aan en bepaalde zo ongewild de eindstand op 2-2.

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles 1-2
Het is een klein wonder te noemen dat Go Ahead Eagles met drie punten huiswaarts keerde na het duel met FC Dordrecht. De thuisclub was namelijk behoorlijk beter en creëerde ook veel kansen. Een rake vrije trap van Jeff Stans betekende de onverwachte 0-1 voor Go Ahead, Denis Mahmudov trok met eveneens een succesvolle vrije trap de stand gelijk in de slotfase.

Dordrecht kreeg daarmee loon naar werken, maar kreeg vervolgens toch nog het deksel op de neus. Kort na de 1-1 was het Xandro Schenk die Go Ahead alsnog de drie punten schonk.

Overige uitslag:
FC Volendam - FC Den Bosch 1-0

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.