IJzersterke Van Drongelen grijpt de macht met HSV na thriller

Reacties

Het geplaagde Hamburger SV herstelt zich langzaam maar zeker in de Tweede Bundesliga. Mede dankzij een uitstekend optreden van Rick van Drongelen won het maandagavond in extremis de topper tegen FC Köln. Die Rothosen veroverden daarmee de koppositie.

IJzersterke Van Drongelen grijpt de macht met HSV na thriller
Hamburger SV
Hamburger SV
1 - 0
1. FC Köln
1. FC Köln

Het is dit seizoen - zoals gebruikelijk - behoorlijk onrustig bij HSV. Vorig seizoen degradeerde de club voor het eerst in de geschiedenis uit de Bundesliga, maar het verplichte avontuur op een niveau lager is verre van vlekkeloos begonnen. Twee weken geleden zette de club daarom trainer Christian Titz op straat. HSV stond op dat moment vijfde. De clubleiding zag bovendien te weinig ontwikkeling en vreesde dat daardoor de doelstelling, promotie naar de Bundesliga, niet gehaald zou worden.

Zijn opvolger Hannes Wolf begon een paar dagen later met een 0-1 competitiezege bij laagvlieger 1. FC Magdeburg, waarna in het toernooi om de DFB-Pokal met 0-3 werd gewonnen bij derdedivisionist SV Wehen Wiesbaden. Het thuisdebuut van Wolf was direct een absolute kraker: HSV en FC Köln hadden tot maandagavond allebei een punt én een wedstrijd minder dan koploper St. Pauli.

Het duel tussen de nummers zeventien en achttien van het vorige Bundesliga-seizoen (HSV en Köln waren daardoor de twee rechtstreekse degradanten) werd uiteindelijk pas in de slotfase beslist. Met de prima spelende Van Drongelen negentig minuten binnen de lijnen had de thuisploeg het voor de pauze aanvankelijk moeilijk, maar het kreeg wél de beste kans. De talentvolle Jann-Fiete Arp trok vanaf links naar binnen, maar met zijn schuiver raakte hij vervolgens de buitenkant van de paal.

In de tweede helft speelde HSV overtuigender, al kwam het nog wel goed weg bij een dubbele kans voor Marco Höger en Rafael Czichos. De meeste mogelijkheden bleven echter voor Die Rothosen. De mee opgestoomde linksback Douglas Santos had de ploeggenoten voor het uitkiezen, maar ging voor eigen succes en stuitte in de korte hoek op keeper Timo Horn. De goalie was even later ook de reddende engel toen Hee-Chan Wang voor hem opdook, na een schitterende dieptepass van Van Drongelen.

Het leek doelpuntloos te eindigen, maar in de slotminuten was het alsnog raak voor HSV. Na een heerlijke rush van Douglas Santos trof hij wederom Horn met zijn schot, maar in de rebound stond spits Pierre-Michel Lasogga op precies de goede plek om de 1-0 binnen te schieten. Daardoor wipt HSV over stadgenoot St. Pauli heen en zet het FC Köln op achterstand.

2. Bundesliga

Stand 2. Bundesliga 2018/2019

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
1. FC Köln
34
19
6
9
84-47
+37
63
2
Paderborn
34
16
9
9
76-50
+26
57
3
Union Berlin
34
14
15
5
54-33
+21
57
4
Hamburger SV
34
16
8
10
45-42
+3
56
5
Heidenheim
34
15
10
9
55-45
+10
55
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.