IJslandse doelman Kristinsson moet Excelsior helpen

Reacties

Na enkele afzeggingen lijkt Excelsior eindelijk een nieuwe doelman gevonden te hebben. De IJslander Ogmundur Kristinsson moet de nieuwe sluitpost worden van de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. De 28-jarige goalie is afkomstig van het Zweedse Hammarby IF. Zweedse media melden dat de deal vandaag beklonken wordt.

IJslandse doelman Kristinsson moet Excelsior helpen

Excelsior was al sinds de start van het seizoen op zoek naar een concurrent voor Alessandro Damen. De doelman die de eerste drie competitieduels onder de lat stond, raakte afgelopen zaterdag tegen Heracles Almelo geblesseerd aan de knie. Gevreesd wordt voor een nieuwe langdurige afwezigheid van Damen. Het maakte de noodzaak om een nieuwe doelman aan te trekken nog groter.

Nadat de serieuze gegadigden Kostas Lamprou en Davy Roef afzegden, richtte Excelsior zich op de Oostenrijker Cican Stankovic, reservedoelman van Red Bull Salzburg. Hoewel een huurovereenkomst nabij leek, lukte het toch niet de geboren Bosniër binnen te halen.

Met Kristinsson komt er nu een 28-jarige ervaren doelman naar Rotterdam. Hij maakte als reservedoelman deel uit van de IJslandse selectie die indruk maakte op het EK van 2016. Kristinsson keepte acht seizoenen in zijn vaderland bij Fram Reykjavik, waarna hij in 2015/15 als reserve achter zijn landgenoot Kalle Johnsson (ex-NEC) fungeerde bij het Deense Randers FC. Sinds juli 2015 speelde de veertienvoudig international 61 duels voor Hammarby. In de laatste vijf competitieduels van de Zweedse club kwam hij niet in actie, omdat Hammarby met Johan Wiland een nieuwe doelman aantrok.

Excelsior vecht zich twee keer terug tegen Heracles
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.