IJskoude Piroe maakt week na misser Summerville einde aan discussie bij Leeds

Reacties

Joël Piroe heeft Leeds United zondag een belangrijke overwinning bezorgd door in de extra tijd ijskoud te blijven toen de bal op de stip ging. Even leek Patrick Bamford zich te ontfermen over de strafschop, maar de Engelse spits gaf de bal uiteindelijk aan de 24-jarige aanvaller.

IJskoude Piroe maakt week na misser Summerville einde aan discussie bij Leeds
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
2 - 1
Preston North End
Preston North End

Er was dit seizoen al het nodige te doen over de strafschoppen bij Leeds. Bamford miste in oktober een penalty in het verloren uitduel met Stoke City en Crysencio Summerville faalde vorige week nog vanaf elf meter tegen Cardiff City (3-0) toen Piroe op de bank zat, al kostte dat toen geen punten. In december benutten Piroe, Summerville en Pascal Struijk allemaal een penalty. Maar het gebrek aan een duidelijke hiërarchie zorgde bij de buitenwacht voor gefronste wenkbrauwen.

Zondag leek er opnieuw even discussie te zijn over wie de strafschop ging nemen, toen de bal in de extra tijd van het competitieduel met Preston North End op de stip ging wegens hands van Ryan Ledson. Bamford pakte de bal op, maar gaf die vervolgens aan Piroe, die een kwartier voor tijd als invaller het veld in was gekomen. Volgens Engelse media ging de voormalig spits van Swansea City, in principe de nummer één op het lijstje, ook nog even in discussie met Summerville.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Piroe toonde zich ondanks alle voorgeschiedenis ijskoud en bezorgde Leeds met zijn tiende goal van het seizoen de derde zege op rij in het Championship. 'Ik ging vol vertrouwen achter de bal staan, het is perfect om de wedstrijd zo te beëindigen', reageerde de voormalig PSV'er na afloop bij Sky Sports. Piroe kende geen twijfel, ook niet toen Bamford de bal oppakte. 'Ik zei al direct dat ik hem zou nemen, hij pakte gewoon de bal om de druk weg te nemen.'

Manager Daniel Farke nam in gesprek met de BBC de twijfels weg over die de aangewezen nemer was. 'Ik zei dat Joël de penalty moest nemen. Hij is onze eerste man, maar soms is het lastig als je er net bent ingekomen. Hij is ijskoud in deze situaties. Ik wist honderd procent zeker dat hij zou scoren, Godzijdank heeft hij mijn vertrouwen terugbetaald. Hij is een sleutelspeler voor ons', zei de Duitse manager, die sprak van 'een van de beste overwinningen van het seizoen'.

Championship

Stand Championship 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Leicester City
46
31
4
11
89-41
+48
97
2
Ipswich Town
46
28
12
6
92-57
+35
96
3
Leeds United
46
27
9
10
81-43
+38
90
4
Southampton
46
26
9
11
87-63
+24
87
5
West Bromwich Albion
46
21
12
13
70-47
+23
75
6
Norwich City
46
21
10
15
79-64
+15
73
* Actueel tot en met 5 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.