IJskoude Mourinho bouwt aan Romeins fort: 'De dwaas is een genie'

Reacties

AS Roma boekte zondag een knappe thuiszege op Juventus. Op eigen veld werd de Oude Dame gevloerd na een rake knal van Gianluca Mancini. Trainer José Mourinho bleef ijzig kalm en lijkt te bouwen aan een moeilijk te veroveren fort.

IJskoude Mourinho bouwt aan Romeins fort: 'De dwaas is een genie'
AS Roma
AS Roma
1 - 0
Juventus
Juventus

Voor de vijfde keer op rij hield Roma zondag in de Serie A op eigen veld het doel schoon. Sinds de start van 2023 kon geen enkele club in de reguliere competitie de defensie van Mourinho pijnigen. Enkel Cremonese wist in het toernooi om de Coppa Italia te scoren. Voormalig Feyenoord-spits Cyriel Dessers was een van de twee doelpuntenmakers.

De Giallorossi kregen in het hele seizoen sowieso weinig doelpunten in het eigen Stadio Olimpico tegen. Vijf keer moest doelman Ruí Patricio de bal uit het net vissen. Dat terwijl Roma twaalf competitiewedstrijden op eigen terrein afwerkte. In de vijf topcompetities van Europa heeft slecht één ploeg het beter voor elkaar dan Roma. Barcelona kreeg in het eigen Camp Nou namelijk slechts één doelpunt tegen in La Liga.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Mede door de stabiele organisatie heeft Roma zich genesteld tussen een viertal ploegen dat strijdt om de Champions League-tickets. Soevereine koploper Napoli lijkt wel gegarandeerd van een plaats in het miljardenbal, maar daarachter volgen Internazionale, Lazio, Roma en AC Milan. Drie punten scheidt de kemphanen en één van hen zal genoegen moeten nemen met een plaats in de Europa League.

Mourinho reageerde overigens ijzig kalm na de droge, rake uithaal van Mancini. De oefenmeester, bezig met zijn peptalk aan invaller Tammy Abraham, verblikte of verbloosde niet op het moment van de beslissende treffer. Terwijl Stadio Olimpico in extase verkeerde, bouwde The Special One verder aan zijn plan om de zege over de streep te trekken.

'Alleen een dwaas of een genie zou Juventus op deze manier tegemoet treden', schreef Corriere dello Sport over de werkwijze van Mourinho. De sportkrant loofde de Portugees, die besloot aanvalsleider Abraham op basis van tactische gronden te passeren. 'Als je wint, zeggen mensen dat je een genie bent, maar als je verliest, zeggen ze minstens een week lang dat je een idioot bent. Nu bleek het een tactisch legitieme zet en was de dwaas een genie.'

Serie A

Stand Serie A 2022/2023

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
2
Lazio
38
22
8
8
60-30
+30
74
3
Internazionale
38
23
3
12
71-42
+29
72
4
AC Milan
38
20
10
8
64-43
+21
70
5
Atalanta Bergamo
38
19
7
12
66-48
+18
64
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.