Ihattaren maakt goede indruk in Tsjechië: 'Hij heeft veel werk gedaan'

Reacties

Mohamed Ihattaren maakt een gretige en sterke indruk bij Slavia Praag. Volgens trainer Jindrich Trpisovsky zet de middenvelder grote stappen, maar laat een debuut nog even op zich wachten.

Ihattaren maakt goede indruk in Tsjechië: 'Hij heeft veel werk gedaan'

Ihattaren (21) tekende eind vorig jaar bij Slavia Praag een contract tot het einde van 2024. Vanwege zijn fysiek had hij bergen werk te verzetten, maar volgens Trpisovsky ziet het er goed uit. 'Hij heeft in een maand tijd veel werk gedaan', zei hij tegen iSport. 'Hij heeft veel kilo's verloren en volgens de tests ook veel spiermassa gewonnen. Er moet veel gebeuren, maar dat wisten we.'

Vooralsnog traint Ihattaren individueel met een fysieke trainer, die druk bezig is hem weer fit te krijgen. 'Hij is weer een paar procent omlaag gegaan (in zijn vetpercentage, red.) en heeft een individueel plan dat hij al een maand volgt en ook in januari zal blijven volgen. Hij zal dagelijks samenwerken met de fitnesstrainer. Het plan is dat we hem qua conditie en kracht op een niveau moeten krijgen waarmee hij mee kan trainen met de A-selectie, maar op dit moment is dat nog niet het geval', aldus Trpisovsky.

Wanneer Ihattaren kan debuteren? Trpisovsky durft het niet te zeggen. 'Het is lastig om voorspellingen te doen. Wij willen graag dat hij aan het einde van de maand in ieder geval iets kan doen bij het A-elftal.'

Slavia Praag staat momenteel tweede in de Tsjechische 1. Liga. De club hervat de competitie op 11 februari met een thuiswedstrijd tegen Jablonec.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.